Καιρός

Ήλιος σήμερα και τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά ορεινά

17.06.2021 | 06:20

Σήμερα Πέμπτη ο καιρός θα είναι πλέον βελτιωμένος, ωστόσο η αστάθεια θα παραμείνει με διαφορετικό θερμοκρασιακό προφίλ από αυτό που είχαμε τις προηγούμενες μέρες. Έτσι θα μας επηρεάσει και με διαφορετικό τρόπο και οι βροχοπτώσεις τις επόμενες μέρες δε θα είναι γενικευμένες.

Η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό και με ήλιο σε όλη τη χώρα. Στα νησιά του Αιγαίου μάλιστα ο ήλιος θα κυριαρχήσει και για το υπόλοιπο της ημέρας. Όμως φαίνεται ότι τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα σημειωθούν μπόρες, και στα κεντρικά και βόρεια πεδινά, κυρίως στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη το μεσημεράκι αναμένονται βροχές μέτριας έντασης, με μικρότερη πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει σε φυσιολογικές για την εποχή τιμές, κοντά στους 30-31 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και θα ανέβει λίγο και στο Αιγαίο, με τις μέγιστες στους 27-29 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί 3-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, στα νότια δυτικοί μέχρι 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια από το πρωί, το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί, το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιάδες 2-3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο, το μεσημέρι θα συννεφιάσει και πιθανόν να βρέξει για λίγο στα πιο βόρεια και ανατολικά της πόλης. Στα γύρω ορεινά όμως προβλέπονται πρόσκαιρες καταιγίδες κατά τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιάδες 2-3 μποφόρ.

 

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 17/06/2021

Καιρός