Οικονομία

Αντίστροφη μέτρηση για τις αυξήσεις και τα αναδρομικά των συνταξιούχων: 29 Ιουνίου ξεκινούν οι πληρωμές

17.06.2021 | 08:07 Eνσωμάτωση

Περίπου 200.000 συνταξιούχοι αναμένουν αναδρομικά και αυξήσεις στις κύριες συντάξεις τους που προκύπτουν από τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης με το νόμο Βρούτση.

Για τους συνταξιούχους του δημοσίου με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και αίτημα συνταξιοδότησης μεταξύ 13 Μαΐου 2016 – 1 Οκτωβρίου 2019, η πληρωμή των αυξήσεων θα γίνει στις 29 Ιουνίου, ενώ οι καθαρές αυξήσεις μεσοσταθμικά υπολογίζονται στα 74 ευρώ.

Μέχρι στιγμής εκκρεμεί η ημερομηνία για την πληρωμή των αναδρομικών.

Για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016, η πληρωμή των αναδρομικών θα γίνει στις 30 Ιουνίου, ενώ η πληρωμή των αυξήσεων θα γίνει στα τέλη Ιουλίου.

Επιδότηση παγίων δαπανών: Παρατείνεται μέχρι τις 2 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων

Παράταση έως τις 2 Ιουλίου έχουν οι επιχειρηματίες προκειμένου να κάνουν την αίτησή τους στο myBusinessSupport, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης πάγιων δαπανών.

Μέσω του προγράμματος επιδοτείται τμήμα των δαπανών που δεν έχουν επιδοτηθεί, μεταξύ αυτών μισθοί, ενοίκια, λογαριασμοί νερού, ρεύματος, τηλεπικοινωνιών.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν «κουπόνι» για την πληρωμή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών έως 31/12/21, ενώ από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς προσωπικό.

Ενοίκια Ιουνίου: Ποιοι το «γλιτώνουν» και ποιοι δικαιούνται έκπτωση

Από τα ενοίκια Ιουνίου απαλλάσσονται οι επιχειρήσεις σε εστίαση, τουρισμό, πολιτισμό (κινηματογράφοι, θέατρα), αθλητισμό, μεταφορές, γυμναστήρια, με την αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες να ορίζεται στο 80% ή 60% του αρχικού ενοικίου.

Έκπτωση 40% θα έχουν στα ενοίκια του Ιούνη οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου και οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν σε αναστολή.

Οι ιδιοκτήτες θα πληρωθούν στα τέλη Ιουλίου, ενώ θα λάβουν ποσό που θα αντιστοιχεί στο 50% της απώλειας.

Τέλος, καμία έκπτωση δε θα ισχύσει τον Ιούνιο για τα ενοίκια των πληττόμενων.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 17/06/2021