Πολιτική

Βρυξέλλες: Ένας… άλλος Ερντογάν, με διαλλακτικό πρόσωπο για τα ελληνοτουρκικά

15.06.2021 | 07:04 Eνσωμάτωση

Μία ώρα διήρκησε το τετ α τετ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν, στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και το μήνυμα αυτής της κατ’ ιδίαν συνομιλίας που είχαν οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ερντογάν είναι πως έσπασε ο πάγος μεταξύ των δύο ηγετών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δύο άνδρες συμφώνησαν να αφήσουν πίσω την ένταση του 2020 παρά τις πολύ σημαντικές διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο τουρκικός Τύπος σήμερα εστιάζει στη συνάντηση Ερντογάν – Μπάιντεν, καθώς ήταν σημαντική για την τουρκική οικονομία. Η Χουριέτ δίνει πρώτα τον τίτλο για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, ενώ προσθέτει ότι οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ερντογάν συμφώνησαν για ένα ήρεμο καλοκαίρι.

Ο Ταγίπ Ερντογάν λίγο μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο είπε ότι συμφώνησε με τον κ. Μητσοτάκη για μια ήρεμη χρονιά, και ότι «πρέπει να λύνουμε απευθείας τα θέματα και αυτό συζητήσαμε, να υπάρχει μια απευθείας γραμμή μεταξύ των δύο ηγετών ώστε να λύνονται τα θέματα που προκύπτουν».

Στόχος της Άγκυρας στις Βρυξέλλες ήταν να περάσει ένα μήνυμα ότι έχει θετικές προθέσεις προς την Ελλάδα και τον δυτικό κόσμο.

Την ίδια ώρα, στους τίτλους των τουρκικών εφημερίδων φαίνεται και ότι δεν υπήρξε ιδιαίτερη πρόοδος στα θέματα μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 15/06/2021