Πολιτισμός

Χατζηγιάννης για Νταλάρα: Είναι ιδανικός δάσκαλος αλλά και μαθητής

13.06.2021 | 00:20 Eνσωμάτωση

Τον υπέροχο Γιώργο Νταλάρα υποδέχτηκε στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. 

«Καμιά φορά τα λόγια είναι περιττά για να παρουσιάσεις ένα μεγάλο καλλιτέχνης. Ίσως να φαίνονται φτωχά μπροστά στην καλλιτεχνική του πορεία. Αυτό όμως που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι ότι αυτός ο κορυφαίος ερμηνευτής από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε και μιλήσαμε -και ήμουν στα ξεκινήματά μου- με προστάτευε, με συμβούλευε και μου τα έδινε όλα απλόχερα. Στην επαγγελματική του καριέρα ήταν και είναι υπόδειγμα δημιουργικού καλλιτέχνη. Συνεχώς διευρύνει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του και με χαρά τις μεταδίδει στους νεότερους. Ιδανικός δάσκαλος αλλά ταυτόχρονα και μαθητής. Ήταν το όνειρο που έγινε πραγματικότητα όταν μάζευα το χαρτζιλίκι μου για να πάρω ένα δίσκο του».

Με αυτά τα τιμητικά λόγια ο Μιχάλης Χατζηγιάννης «σύστησε» στο κοινό τον δικό του φίλο, τον Γιώργο Νταλάρα.

Ο ερμηνευτής, ο πιο αγαπημένο του ελληνικού κοινού, είπε μαζί με τον Χατζηγιάννη το «Θα περιμένω εδώ», τραγούδι που έχει γράψει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και ο Νίκος Μωραΐτης και έχει κυκλοφορήσει στον δίσκο «Με το ‘να πόδι στ’ άστρα» του 2007.

«Είμαι Πειραιώτης, οπότε έχω ένα καμάρι αυτό το Θέατρο που επιτέλους το έχουμε δικό μας», είπε ο Γιώργος Νταλάρας για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Το «Μη γυρίζεις πια» από το μακρινό 1989 και τον ιστορικό δίσκο «Μη μιλάς κινδυνεύει η Ελλάς». Το κομμάτι έχει γράψει ο Χρήστος Νικολόπουλος και στίχους ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.

Ο ερμηνευτής χαρίζει στο κοινό του MEGA τρεις ακόμα μεγάλες επιτυχίες. Το «Fragile», το «Του κάτω κόσμου τα πουλιά» από το 1974 σε μουσική Σταύρος Κουγιουμτζή και στίχους του Μάνου Ελευθερίου και το «Κάπου νυχτώνει» του 1970 σε στίχους και μουσική του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Videos & Απoσπάσματα από Σπίτι με το Mega - 13/06/2021