Καιρός

Θερμικές καταιγίδες το μεσημέρι & το απόγευμα σε όλη τη χώρα

12.06.2021 | 07:10 Eνσωμάτωση

Το Σάββατο από το πρωί αναμένονται τοπικές βροχές στα βόρεια και ειδικότερα σε Μακεδονία και Θράκη. Μάλιστα από τις προμεσημβρινές ώρες στη Θράκη θα ξεκινήσουν πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα ο καιρός αρχικά θα είναι καλός. Το μεσημέρι και το απόγευμα όμως, όπως και τις τελευταίες μέρες, περιμένουμε βροχές και καταιγίδες όπου πιθανόν να είναι ισχυρές στα πιο ορεινά και ημιορεινά. Δεν αποκλείεται όμως και στα πιο πεδινά και παραθαλάσσια να εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα σύντομης διάρκειας. Στη νησιωτική χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, όσο πιο νότια τόσο περισσότερο ήλιο περιμένουμε και μόνο στο βόρειο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα βρέξει λίγο τοπικά.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει σε λίγο πιο χαμηλά για την εποχή επίπεδα, πλησιάζοντας τους 26-28 βαθμούς Κελσίου και στις ηπειρωτικές περιοχές και στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα πελάγη σε ήπιες εντάσεις 2-4 και στο νότιο Αιγαίο 5 μποφόρ.

Στην Αττική από νωρίς το μεσημέρι και κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών αναμένονται καταιγίδες. Όσο προχωράμε προς το απόγευμα οι βροχές θα υποχωρούν και το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί. Η θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου, μεταβλητοί άνεμοι 2-3 μποφόρ.

Τοπικές βροχές προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη από το πρωί και για το υπόλοιπο της ημέρας. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά ημιορεινά του νομού και της Χαλκιδικής, θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου με βόρειο άνεμο στο Θερμαϊκό 2-4 το μεσημέρι και 5 μποφόρ.

Την Κυριακή η μέρα θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο. Θα συνεχιστούν δηλαδή οι μπόρες, οι βροχές και οι πρόσκαιρες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα, οι οποίες όμως θα είναι πιο περιορισμένες συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες. Η θερμοκρασία περίπου στα ίδια επίπεδα, 28-30 βαθμούς οι μέγιστες στα ηπειρωτικά και μέχρι 28 βαθμούς Κελσίου στα Αιγαίο, με δυτικό άνεμο 3-5 μποφόρ.

Κλείνοντας, η νέα βδομάδα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα με τοπικές βροχές στο Αιγαίο, και μεσημεριανές μπόρες στα βορειοανατολικά αλλά και σε ορεινές περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Ο βοριάς θα ενισχυθεί λίγο στα πελάγη όπου θα πνέει 4-6 μποφόρ, κάτι που θα ρίξει λίγο τη θερμοκρασία στα βόρεια στους 27 βαθμούς Κελσίου, και 28-29 βαθμούς στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.