Ελλάδα

Περιορισμένη νωρίς το πρωί η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά – Υποχρεωτική δήλωση υγείας για ταξίδια με πλοίο

12.06.2021 | 06:17 Eνσωμάτωση

Περιορισμένη ήταν νωρίς το πρωί η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, με τους περισσότερους πολίτες να εμφανίζονται ενημερωμένοι για τα έγγραφα που πρέπει να φέρουν μαζί τους προκειμένου να ταξιδέψουν.

Τη ηλεκτρονική Δήλωση Υγείας είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώνουν όλοι οι ταξιδιώτες πριν από την επιβίβασή τους στα πλοία κατά τις μετακινήσεις τους από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και αντίστροφα.

Στη Δήλωση Υγείας οι επιβάτες συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία που αναφέρουν εάν κάποιος έχει κάνει τις τελευταίες 72ώρες μοριακό εργαστηριακό έλεγχο (PCR) για COVID-19, εάν έχει κάνει την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα έλεγχο για COVID-19 με ταχύ αντιγονικό τεστ (rapid test) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test), εάν έχει εμβολιαστεί με όλες τις απαραίτητες δόσεις για τον COVID-19, ενώ αναγράφονται τα στοιχεία του ατόμου που ταξιδεύει.

Σημειώνεται ότι η υποβολή της Δήλωσης Υγείας θα εξακολουθήσει να είναι δυνατή και σε έντυπη μορφή για εκείνους τους ταξιδιώτες που δεν διευκολύνονται στην έκδοση της ηλεκτρονικής. Επίσης θα πρέπει να υπογραμμισθεί ότι το εν λόγω πιστοποιητικό πρέπει να συμπληρώνεται εντός 24 ωρών πριν από το εκάστοτε ταξίδι με πλοίο.

Στην περίπτωση που κάποιος δεν έχει μαζί του τη δήλωση υγείας, μπορεί να τη συμπληρώσει και επιτόπου στο λιμάνι.