Κόσμος

Καλημέρα από τους Έλληνες σε Ταϊλάνδη & Ρωσία!

12.06.2021 | 06:44 Eνσωμάτωση

Μια βόλτα μέχρι την Ταϊλάνδη αλλά και τη Ρωσία έκανε η εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, όπου συνάντησε τους κ.κ. Θεόδωρο Κουμέλη, κάτοικο της Μπανγκόκ, και Θεοδώρα Γιαννίτση, ηθοποιό και κάτοικο της Ρωσίας!

«Στην Ταϊλάνδη ήρθα το 2012, για να αναπτύξουμε το Travel Daily News που εκδίδουμε στην Ελλάδα από το 1999, να κάνουμε την ασιατική έκδοση εδώ, και από το 2013 είμαι μόνιμα εδώ. Ασχολούμαι με δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με το τουριστικά media», είπε ο κ. Κουμέλης.

Σχετικά με το ποια είναι η κατάσταση με την πανδημία εκεί, ο κ. Κουμέλης εξήγησε ότι «Η Ταϊλάνδη έχει κλείσει τα σύνορά της από το Μάρτιο του 2020. Ο τουρισμός έχει σταματήσει. Σχεδιάζουν να ανοίξουν 1 Ιουλίου το Πουκέτ, και θα επιτρέψουν να μπουν στη χώρα τουρίστες που θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι».

«Κάθε μέρα έχουμε γύρω στα 2000-3000 κρούσματα. Η χώρα έχει 67 εκατ. πληθυσμό, πρέπει να έχουν εμβολιαστεί τα 2 εκατ.. Ξεκίνησαν μαζικούς εμβολιασμούς πριν λίγες ημέρες. Οι ξένοι που είναι εδώ θα εμβολιαστούν σε επόμενη φάση. Έχουν ξεκινήσει με τους ντόπιους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στη Ρωσία, η Θεοδώρα Γιαννίτση υποδέχτηκε τις καλημέρες από την πατρίδα με καλοκαιρινή διάθεση!

«Βρισκόμαστε στη νότια Ρωσία και είναι σαν να βρισκόμαστε στην Ελλάδα, έχουμε γύρω στους 20-22 βαθμούς Κελσίου. Εδώ είναι τα ρωσικά θέρετρα», εξήγησε η κ. Γιαννίτση.

«Εδώ τα πράγματα με το εμβόλιο πηγαίνουν πολύ καλά. Στις 7 Ιουνίου έκανα τη δεύτερη δόση. Εδώ είναι αρκετά απελευθερωμένα τα πράγματα, ζούμε μια φυσιολογική ζωή. Τις μάσκες πρέπει να τις φοράμε σε μέσα μεταφοράς και εκδηλώσεις, αλλά όλα είναι πολύ χαλαρά. Έχουν μειωθεί κατά πολύ τα κρούσματα, είναι γύρω στις 8.000 την ημέρα σε ένα πληθυσμό 150 εκατ.. Λειτουργεί πολύ καλά το κρατικό σύστημα υγείας, δεν είναι υψηλός ο δείκτης των θανάτων, οι άνθρωποι θεραπεύονται», πρόσθεσε η ίδια.

Σε ό,τι αφορά στο αν οι Ρώσοι σκοπεύουν να επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα, η κ. Γιαννίτση τόνισε ότι  «Οι Ρώσοι είναι φιλέλληνες και αναμένουν πώς και πώς να ανοίξουν περισσότερες πτήσεις για την Ελλάδα».