Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Στη ΓΑΔΑ χθες για κατάθεση η «ψυχολόγος» της Καρολάιν

09.06.2021 | 06:34 Eνσωμάτωση

Στη ΓΑΔΑ, για να καταθέσει για το ενδεχόμενο αντιποίησης αρχής, βρέθηκε χτες η «ψυχολόγος» της άτυχης Καρολάιν που βρήκε τραγικό θάνατο στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.

Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί παρέμβαση των συλλόγων ψυχολόγων, που ζήτησαν τα πτυχία της «συναδέλφου» τους μετά από τηλεοπτικές της εμφανίσεις και σχόλια για την προσωπική ζωή της δολοφονημένης μητέρας.

Στο στόχαστρο η «ψυχολόγος» της Καρολάιν

Ειδικότερα ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, ζητούσε από την Ελένη Μυλωνοπούλου, η οποία αναφέρεται ως ψυχολόγος της Καρολάιν να καταθέσει το πτυχίο ΑΕΙ της καθώς και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Στη συνέχεια και μετά τον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, «άδειασε» τη σύμβουλο υγείας της αδικοχαμένης Καρολάιν και η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής, η οποία, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «η κυρία Μυλωνοπούλου δεν ήταν και δεν είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής».

Προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας

Την ίδια ώρα προκαταρκτική έρευνα διενεργείται από την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών για την ψυχολόγο της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά, δίπλα στο νεογέννητο παιδί της.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξετασθεί, βάσει και της δικογραφίας που έστειλαν στην εισαγγελία οι αστυνομικές αρχές, αν έχει τελεστεί από την πλευρά της ψυχολόγου – μαίας το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση καθώς και αυτό της παραβίασης επαγγελματικής εχεμύθειας.

Στην κατάθεση της στο Τμήμα Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής που κλήθηκε ύστερα από την αμφισβήτηση της ιδιότητάς της για το ενδεχόμενο αντιποίησης αρχής, η Ε.Μ. έκανε λόγο για παρερμηνεία των μέσων ενημέρωσης που λανθασμένα της έδωσαν το τίτλο της ψυχολόγου.

Η Ε.Μ. έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις σχετικά με δημοσιεύματα που είχαν δοθεί στην δημοσιότητα.

«Εγώ δεν παρουσιάστηκα ως ψυχολόγος στην 20χρονη κοπέλα. Έχω το «Κέντρο θεραπευτικής ύπνωσης, ψυχοθεραπευτικών και συμβουλευτικών προσεγγίσεων» με άδεια από το Επιμελητήριο Αθηνών» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 60χρονη, που κλήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαθέτει πτυχίο ψυχολογίας και άδειας άσκησης επαγγέλματος και όχι για να καταθέσει αν γνωρίζει κάτι σχετικά με τη δολοφονία της 20χρονης, δεν παρουσίασε στους αστυνομικούς κάποιο πτυχίο, αλλά μια σειρά από πιστοποιητικά παρακολούθησης διαφόρων σεμιναρίων.

Σημειώνεται ότι η γυναίκα παρέμεινε στην ΓΑΔΑ για περίπου δύο ώρες.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 09/06/2021