Υγεία

Στην επιτροπή βιοηθικής οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί υγειονομικών – Γ. Μαντέλας στο MEGA

08.06.2021 | 20:07

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα μίλησε ο διευθυντής της εφημερίδας τα «ΝΕΑ», Γιώργος Μαντέλας, ο οποίος είχε πει πρώτος ότι το ζήτημα των υποχρεωτικών εμβολιασμών εξετάζεται από την επιτροπή βιοηθικής άρα τα πράγματα δρομολογούνται....

Σε φάση αναμονής για την γνωμάτευση της Επιτροπής Βιοθικής για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών βρίσκεται η κυβέρνηση. «Δεν είναι ακριβώς θέμα χρόνου», ανέφερε ο Γιώργος Μαντέλας που διευκρίνσε ότι «θα πάρει κάποιο χρονικό διάστημα, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι τον Αύγουστο ή στις αρχές Φθινοπώρου θα πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν με βάση τους νέους όρους και προϋποθέσεις».

Με επιχείρημα ότι «το σωστό πρέπει να πηγάζει από την ίδια την κοινωνία και όχι να επιβάλλεται σε αυτή» όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν σε ένα νέο εμβολιαστικό κύμα. «Η κυβέρνησή λαμβάνοντας υπόψη την γνωμάτευσή της θα αποφασίσει με ευαισθησία αλλά και με σαφή προτεραιότητα στη δημόσια Υγεία», τόνισε συγκεκριμένα.

«Η χρήση των λέξεων που έκανε ο πρωθυπουργός ήταν πολύ προσεκτική. Φοβούνται την περίπτωση αγωγών σε περίπτωση βιασύνης.» σχολίασε ο διευθυντής της εφημερίδας τα «ΝΕΑ».

«Θα εξελιχθεί σε μονόδρομο», ανέφερε ο Γιώργος Μαντέλας. «Το καλοκαίρι θα περάσει, θα έρθει το φθινόπωρο θα χρειαστεί τα μαγαζιά να δουλέψουν σε κλειστούς χώρους. Κυβέρνηση, Δικαιοσύνη επιχειρηματίες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι, να είναι στην αφετηρία όλοι μαζί. Ο ιδιωτικός τομέας θα ανοίξει τον δρόμο», σημείωσε κλείνοντας.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/06/2021

Υγεία