Ελλάδα

Προφυλακίστηκε ο 75χρονος για την δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του

08.06.2021 | 20:15 Eνσωμάτωση

To δρόμο για τις φυλακές πήρε ο 75χρονος ο οποίος το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγο του έξω από το σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα.

Ο 75χρόνος και η 64χρονη γνωρίζονταν επί σχεδόν 40 χρόνια. Από το 2017 που βρίσκονταν σε διάσταση η σχέση τους ήταν θυελλώδης με επίκεντρο τις περιουσιακές διαφορές που τους οδήγησαν στα δικαστήρια.

Ο 75χρονος εάν και δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του, χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του θύματος, απέναντι του απαράδεκτη και την 64χρονη, αχάριστη.

«Κάθε τόσο μου έκανε μήνυση χωρίς λόγο και χωρίς να την έχω πειράξει ποτέ. Με προσέβαλε συνεχώς και μου πετούσε γλάστρες. Είχε κάνει τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου να μη μου μιλάνε, αποκόβοντας με από αυτά, με είχε χτυπήσει επανειλημμένα και με έβριζε συνεχώς με τα χειρότερα λόγια» ανέφερε στην απολογία του.

Αναμενόμενη εξέλιξη χαρακτήρισε ο δικηγόρος, Θεόδωρος Μαντάς την προφυλάκιση του εντολέα του.

Ο κατηγορούμενος στο πολυσέλιδο υπόμνημα του αλλά και απαντώντας στις ερωτήσεις της ανακρίτριας επανέλαβε ότι δεν πήγε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του με πρόθεση να την σκοτώσει αλλά πως τρελάθηκε όταν εκείνη τον εξύβρισε.

«Μετά απ’ όλα όσα είχα περάσει, τρελάθηκα και μην ξέροντας τι κάνω, πυροβόλησα μία ή δύο φορές με το πιστόλι που είχα μαζί μου. Το πιστόλι το είχα πάρει μαζί μου απλά για να την φοβερίσω. Μακάρι να μην είχε συμβεί αυτό, το μετάνιωσα και ζητώ συγνώμη από τα παιδιά μου και από όλους» σημείωσε ο 75χρονος.

«Δήλωσε μεταμελημένος, δήλωσε ότι θα επιθυμούσε τα γεγονότα να μην είχαν φτάσει εκεί, δυστυχώς ο χρόνος δε γυρίζει πίσω» υπογράμμισε ο δικηγόρος του.

Οι κόρες του ζευγαριού προτίθενται να παρουσιαστούν ενώπιον της ανακρίτριας και να δηλώσουν παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας σε βάρος του πατέρα τους, για τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζουν ότι είχε ξεσπάσματα βίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/06/2021