Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για τις νέες αντικειμενικές αξίες – ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ στα χαρακώματα

07.06.2021 | 09:33 Eνσωμάτωση

Αλλάζει ο χάρτης της κτηματαγοράς καθώς οι νέες αντικειμενικές αξίες που ανακοινώνονται σήμερα από το οικονομικό επιτελείο δημιουργούν ένα νέο καθεστώς, βάζοντας τέρμα, σύμφωνα με όσα έχει τουλάχιστον έχουν δηλώσει κυβερνητικά στελέχη, στις στρεβλώσεις του παρελθόντος.

Οι νέες αντικειμενικές πυροδότησαν νέα πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, βουλευτή ΝΔ, να σημειώνει ότι θα υπάρξουν «μερικές αυξήσεις, υπάρχουν όμως και πολλές προσαρμογές. Ήταν καιρός να γίνει, είχε καθυστερήσει».

Ο κ. Παπαδημητρίου επισήμανε ότι «είναι δύσκολο να φτιάξεις τις ζώνες σωστά», ενώ για την αύξηση στις αντικειμενικές της Μυκόνου είπε: «Εντάξει η Μύκονος είναι αυτή όμως».

«Το σημαντικό είναι πρώτον ότι πρέπει να συνεχίσουμε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και δεύτερον ότι πρέπει να εκσυγχρονιστεί ο τομέας της μεταβίβασης ακινήτων και να ξαναμπούν τα ακίνητα στο τραπεζικό προϊόν».

Από τη μεριά του, ο Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι θα πρέπει να ελαφρυνθεί το βάρος που σηκώνουν τα μεσαία νοικοκυριά».

«Το ερώτημα που μπαίνει είναι αν η μέση ελληνική οικογένεια σε 5 με 10 θα μπορεί να αγοράζει και να συντηρεί ένα σπίτι».

Συνεχίζοντας, ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε ότι: «πρέπει να γίνουν βήματα στην απονομή της φορολογικής δικαιοσύνης, αλλά εδώ διαμορφώνετε μια πολεμική κατάσταση».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως: «μετά την πανδημία θα πρέπει να δούμε την πραγματική ελάφρυνση του εισοδήματος της μεσαίας τάξης και την ενίσχυση του εισοδήματος του φτωχού και του μεσαίου συμπολίτη μας».

«Από την φοροεπιδρομή πάμε στην φοροαπαλλαγη», ήταν η απάντηση του Μπάμπη Παπαδημητρίου, σημειώνοντας ότι: «το βασικό είναι ότι οι φόροι θα μειωθούν συνολικά».

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 07/06/2021