Χωρίς κατηγορία

Ευρώπη: Ασταμάτητα τα κορωνοπάρτι παρά τα περιοριστικά μέτρα

07.06.2021 | 13:32 Eνσωμάτωση

Στο θέμα της πανδημίας στην Ευρώπη, στη Γερμανία εκατοντάδες άνθρωποι έκαναν πορεία διαμαρτυρίας έξω από το εργοστάσιο παρασκευής των εμβολίων των Pfizer και Biontech ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην άρση της πατέντας.

Για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ η γειτονιά του Ελ Μπορν στη Βαρκελώνη μετατράπηκε σε υπαίθριο πάρτι από χιλιάδες νέους Ισπανούς. Η άρση των αυστηρών μέτρων της πανδημίας από την κυβέρνηση οδήγησε και πάλι του νέους στους δρόμους αλλά και τις αστυνομικές αρχές απέναντί τους.

Με μπόλικο αλκοόλ αλλά χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις οι νεαροί Ισπανοί χόρεψαν και τραγούδησαν προσπαθώντας να φτάσουν στην κοντινή παραλία για να διασκεδάσουν.

Η αστυνομία τους απώθησε προκειμένου να μην δημιουργηθεί υπαίθριο πάρτι με την ένταση να μην λείπει.

Παρά την άρση των αυστηρών περιορισμών από την ισπανική κυβέρνηση, η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις ασφαλείας παραμένουν σε ισχύ.

Γερμανία

Στην Γερμανία εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν έξω από εργοστάσιο παρασκευής εμβολίων των Pfizer Biontech ζητώντας την άμεση άρση της πατέντας των σκευασμάτων.

Οι διοργανωτές της συγκεκριμένης διαδήλωσης που έγινε στην πόλη Μάρμπουργκ στο κρατίδιο της Έσσης τονίζουν πως είναι η αρχή από σειρά διαμαρτυριών σε ολόκληρη την χώρα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 07/06/2021