Ελλάδα

Ανατριχιαστικά στοιχεία για το έγκλημα στην Κέρκυρα – Τα σημειώματα και οι εμμονές του δράστη

07.06.2021 | 17:38 Eνσωμάτωση

Ο χρόνος στη Δασιά της Κέρκυρας δείχνει να έχει σταματήσει χθες το πρωί.

Λίγο μετά το έγκλημα που πάγωσε το νησί. Οι κηλίδες αίματος στους τοίχους και το έδαφος, μαζί με τις κινήσεις αστυνομικών, υπενθυμίζουν όλα όσα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά. Όταν ο 67χρονος σκότωσε την σπιτονοικοκυρά και ένα γείτονα που ήταν κοντά της, πριν βάλει τέλος, με το ίδιο όπλο και στη δική του ζωή…

Τα σημειώματα και τα φάρμακα που βρέθηκαν στο σπίτι του δράστη και αυτόχειρα, οι μαρτυρίες για τους καυγάδες των τελευταίων ημερών, μαζί με τις αντιδράσεις στενών συγγενών τους, ξεδιαλύνουν ακόμα περισσότερο το ομιχλώδες τοπίο του εγκλήματος.

Αυτό το σημείωμα που έγραψε ο δράστης και κόλλησε στην είσοδο του σπιτιού του, είναι ένα από τα τρία που βρέθηκαν και δείχνουν πως είχε σχεδιάσει το έγκλημα. Ενημερώνει την αστυνομία ότι έβαψε τα χέρια του με αίμα, επειδή πίστευε πως τα θύματά του, είχαν συμφωνήσει να του κάνουν έξωση.

Κάτοικοι της περιοχής παρατηρούσαν πως οι καυγάδες είχαν αρχίσει να πυκνώνουν τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά κανείς δεν φανταζόταν τα όσα έμελλε να συμβούν…

Όπως αποκαλύπτεται ο 67χρονος πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τα θύματά του. Με την ίδια καραμπίνα που σύμφωνα με το newsit.gr, έπαιρνε κάλυκες από εξάρια σκάγια που χρησιμοποιούνται στο κυνήγι του λαγού

Μέσα στο σπίτι του δράστη και αυτόχειρα βρέθηκαν ψυχοφάρμακα και συνταγές για μια αγωγή που πιθανότατα δεν ακολουθούσε. Θολωμένος έστησε ενέδρα στα θύματά του και λίγο αργότερα ολοκλήρωσε με την αυτοκτονία του, αυτό που είχε στο μυαλό του.

Οι συγγενείς τόσο της 60χρονης σπιτονοικοκυράς, όσο και του 63χρονου γείτονα που έμενε στην ίδια, διώροφη κατοικία, παραμένουν συγκλονισμένοι.

Όλα όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής ήταν εντελώς διαφορετικά μέχρι πριν από λίγους μήνες. Δράστης και θύματα διατηρούσαν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους κι κάποιες περιόδους έκαναν παρέα. Η επικείμενη έξωση του 63χρονου άλλαξε τα πάντα.

Ο δράστης υποστήριζε πως η 60χρονη καθηγήτρια και ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, αθέτησε την υπόσχεση που του είχε δώσει. Όπως έλεγε τον είχε διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να τον βγάλει από το σπίτι, με αποτέλεσμα εκείνος να ξοδέψει χρήματα για εργασίες συντήρησης. Κάτι πάντως που διαψεύδουν οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας

Το διπλό φονικό και η αυτοκτονία που ακολούθησε, κρατούν ανάστατη την Κέρκυρα με τους στενούς συγγενείς των θυμάτων να προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους, μετά την τραγωδία που έζησαν..

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 07/06/2021