Ελλάδα

Περίπατος στο ιστορικό κέντρο της Λευκάδας μαζί με τους κανταδόρους «Αγιομαυρίτικη παρέα»

05.06.2021 | 19:12 Eνσωμάτωση

To «My Greece» και η Δέσποινα Βανδή μας γνωρίζουν τους θησαυρούς της Λευκάδας με συντροφιά την Έλλη Κοκκίνου.

Τη Λευκάδα την αποκαλούν το στεργιανό νησί καθώς μια γέφυρα λίγων μέτρων τη χωρίζει από την ενδοχώρα. Η γοητεία και τα πανέμορφα νερά της ωστόσο δεν μπορούν να χωρέσουν σε αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Η Λευκάδα είναι το 4ο νησί του Ιουνίου σε μέγεθος και πληθυσμό και το My Greece με την Δέσποινα Βανδή μας καλεί να γνωρίσουμε καλύτερα τον παράδεισο του Ιονίου.

Μαζί με την αγαπημένη τραγουδίστρια; Μια ακόμα λατρεμένη καλλιτέχνης η Έλλη Κοκκίνου.

Το ιστορικό κέντρο της Λευκάδας κλέβει καρδιές. Από το 1825 μέχρι και το 2015 η Λευκάδα έχει βιώσει 6 μεγάλους σεισμούς που ξεπερνούσαν τα 6 ρίχτερ.

Η «Αγιομαυρίτικη παρέα» ιδρύθηκε το 1983 και απαρτίζεται από ερασιτέχνες μουσικούς με στόχο την διάσωση της επτανησιακής καντάδας. Οι καντάδες έχουν άλλοτε ρομαντική κι άλλοτε περιπαικτική διάθεση.

«Μου το έχουν προτείνει και είπα όχι», αποκάλυψε η Έλλη Κοκκίνου όταν ρωτήθηκε για το αν έχει εμπειρία από καντάδα.

Η περιήγηση συνεχίστηκε υπό τη μουσική υπόκρουση της φιλαρμονικής εταιρείας της Λευκάδας. Η Φιλαρμονική Εταιρεία της Λευκάδας είναι το αρχαιότερο σωματείο στην περιοχή και η δεύτερη παλαιότερη Φιλαρμονική στην Ελλάδα με αδιάλειπτη παρουσία. Βραβεύτηκε μάλιστα το 1983 για την προσφορά της από την Ακαδημία Αθηνών. Η Φιλαρμονική έχει Μουσική σχολή, Μπάντα, Μπαντίνα και Μουσικά Σύνολα.

Ο κ. Θέμης Μεσσήνης, αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής αναφέρθηκε στο έργο της και ο κ. Φίλιππος Μελάς, πρόεδρός της τόνισε: «170 χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς στη Λευκάδα. Έχει πάρει μέρος στην πρώτη Ολυμπιάδα και είμαστε περήφανοι που υπηρετούμε αυτό το σωματείο».

Videos & Απoσπάσματα από My Greece - 05/06/2021