Ελλάδα

Κινητοποίηση για το εργασιακό νομοσχέδιο στο λιμάνι του Πειραιά: Μεγάλη ταλαιπωρία των επιβατών & εντάσεις

03.06.2021 | 08:11 Eνσωμάτωση

Μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται αυτή την ώρα ταξιδιώτες που έχουν εγκλωβιστεί στο λιμάνι του Πειραιά λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτικών.

Η ΠΕΠΕΝ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο, παρότι η κινητοποίηση κηρύχθηκε την Τετάρτη παράνομη αλλά όχι καταχρηστική και τα υπόλοιπα ναυτεργατικά σωματεία μετέθεσαν την απεργία για τις 10 Ιουνίου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά πολύς κόσμος Έλληνες και ξένοι, που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν, αλλά δεν μπορούν καθώς τα πλοία παραμένουν δεμένα.

Όπως καταγγέλουν οι επιβάτες, ενώ ήρθαν σε επικοινωνία με τις ακτοπλοϊκές εταιρίες και τα πρακτορεία εχτές και τους διαβεβαίωσαν ότι θα ταξιδέψουν κανονικά, όταν έφτασαν στο λιμάνι σήμερα ήρθαν αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους σημειώνουν ότι οι ανακοινώσεις για την απεργία έχουν γίνει εδώ και δέκα ημέρες και όλοι ήταν ενημερωμένοι. Μέχρι στιγμής δεν έχουν φύγει έξι πλοία από το λιμάνι του Πειραιά που είχαν προγραμματισμένα δρομολόγια για σήμερα.

Νωρίτερα υπήρξε και ένταση μεταξύ επιβατών και απεργών, με λεκτικό διαπληκτισμό ο οποίος, ευτυχώς, δεν οδήγησε σε κάτι χειρότερο.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 03/06/2021