Ελλάδα

Αθήνα: Γυαλιά καρφιά στην πολυκατοικία του Τσακαλώτου – Διέλυσαν 9 γραφεία, πήραν μέχρι και τις κάσες

02.06.2021 | 17:43 Eνσωμάτωση

Οι εικόνες που αντίκρισαν το πρωί, μόλις έφτασαν στη δουλειά, τους άφησαν άναυδους.

Σε 9 γραφεία της πολυκατοικίας, οι διαρρήκτες είχαν καταφέρει να σκάψουν γύρω από τις κάσες και να αχρηστέψουν τις πόρτες ασφαλείας.

Λίγες ώρες μετά, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι των γραφείων προσπαθούσαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα με σκούπα και φαράσι, με τους άντρες της Σήμανσης να παίρνουν αποτυπώματα σε μια προσπάθεια να φτάσουν στους δράστες.

Σε εκείνους που χτύπησαν ξανά, έναν μήνα μετά την εισβολή στο γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, στην ίδια 7οροφη πολυκατοικία.

Όλα έγιναν στην οδό Μαυροκορδάτου 9 στο κέντρο της Αθήνας. Όπως εκτιμά η αστυνομία, οι δράστες πήδηξαν στην ταράτσα από διπλανό κτίριο και, αφού παραβίασαν την πόρτα, ξεκίνησαν το καταστροφικό τους έργο.

Οι δράστες αυτήν τη φορά δεν ασχολούνται με το γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Προκαλούν ζημιές όμως σε άλλα 9 και καταφέρνουν να τρυπώσουν σε πέντε.

Μέσα στα γραφεία ανοίγουν ντουλάπες και συρτάρια. Παίρνουν δύο laptop που βρίσκουν και φεύγουν δίχως να γίνουν αντιληπτοί.

Σε ένα από τα γραφεία, οι δράστες, όπως αποδείχθηκε, μπήκαν μόνο και μόνο για να γράψουν σε τοίχο.

Οι δράστες μπορεί να έκαναν θόρυβο κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, αλλά όπως φαίνεται γνώριζαν ότι δεν υπήρχε κανείς να τους ακούσει, αφού στους ορόφους της πολυκατοικίας υπάρχουν μόνο γραφεία, που τις νύχτες παραμένουν κλειστά.

Πριν από περίπου έναν μήνα, άγνωστοι έκαναν ριφιφί στο γραφείο του κ. Τσακαλώτου στον 7ο όροφο και πριν φύγουν προκάλεσαν ζημιές στην εξώπορτα.

Μετά το νέο χτύπημα, οι ιδιοκτήτες ζητούν ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή και εμφανίζονται αποφασισμένοι να τοποθετήσουν κάμερες ασφαλείας για να θωρακίσουν καλύτερα τα γραφεία τους.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 02/06/2021