Ελλάδα

Παράδειγμα ανθρωπιάς: Συνταξιούχος δώρισε το σπίτι του στο ορφανοτροφείο θηλέων Ρόδου  

31.05.2021 | 09:46

Μια βόλτα μέχρι την Τήλο έκανε η εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, και συνάντησε τον κ. Γιάννη Μανουσάκη, συνταξιούχο 77 ετών, ο οποίος έδωσε τις οικονομίες μιας ζωής στο νοσοκομείο της Ρόδου για να φτιαχτεί ένας αξονικός τομογράφος, ενώ δώρισε και το σπίτι του στο ορφανοτροφείο θηλέων Ρόδου.  

«Ο Γιάννης τις οικονομίες μιας ζωής τις δώρισε στο νοσοκομείο της Ρόδου. Φτιάχτηκε ο αξονικός τομογράφος που δεν λειτουργούσε πάνω από ένα χρόνο. Και τώρα με τον κορωνοϊό αποφάσισε να φτιάξει δύο κρεβάτια ΜΕΘ. Επίσης δώρισε το σπίτι του το στο ορφανοτροφείο θηλέων στη Ρόδο μετά θάνατον. Θέλει να εξοπλίσει τα ιατρεία της Τήλου, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί στην Τήλο δεν υπάρχει γιατρός που να είναι ειδικευμένος και να κατευθύνει τον κ. Γιάννη για το τι πρέπει να προμηθευτεί», είπε η δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά.

«Όταν κανείς θέλει, τα έχει και περισσεύουν κιόλας. Εγώ είμαι υπερήφανος για αυτό που κάνω. Τα συγχαρητήρια που έχω λάβει με συγκινούν. Είναι σαν να κέρδισα λαχείο που κέρδισα την εμπιστοσύνη του κόσμου. Έχω βοηθήσει αρρώστους, ασθενείς, οδοιπόρους. Πάντα το έκανα αυτό, από νέος το είχα στο μυαλό μου να βοηθάω. Δεν έκανα απογόνους. Το έγραψα το σπίτι μόνο για εκμετάλλευση του ορφανοτροφείου, όχι να το πουλήσουν. Στην Τήλο θέλουμε να βάλουμε κάποια μηχανήματα πρώτης ανάγκης, αντί να τρέχουμε στη Ρόδο με το πλοίο της γραμμής να έχουμε ένα γιατρό που να αναλαμβάνει την ιατρική φροντίδα, ειδικά για τους ηλικιωμένους», εξήγησε από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Μανουσάκης.

Σχετικά με το πώς τα βγάζει ο ίδιος και η γυναίκα του πέρα, ο κ. Μανουσάκης είπε ότι «Κάνω διάφορες δουλειές, έχω και βάρκα, ψαρεύω, έχω και μέλισσες, και μπαξέδες, περιβόλια».

«Στο ορφανοτροφείο όταν τους είπα ότι θέλω να δωρίσω το σπίτι, με έστειλαν σε μια συμβολαιογράφο και κάναμε τη μεταβίβαση. Μου είπαν να είμαι καλά και ότι θα μνημονεύουν κάθε Κυριακή. Η σύζυγος τι να πει. Ό,τι δίνω είναι δικά μου, δεν έχω πάρει από τη σύζυγο ούτε μια δραχμή», ανέφερε γελώντας ο κ. Γιάννης.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 31/05/2021

Ελλάδα