Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Η ψυχολόγος της 20χρονης απορρίπτει κάθε «παραφιλολογία» – «Ήταν ένα αγαπημένο ζευγάρι»

31.05.2021 | 08:46 Eνσωμάτωση

Συνεχίζονται οι έρευνες για το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν μέσα στο σπίτι της, δίπλα στο σύζυγο και το 11 μηνών μωράκι τους. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησαν οι κ.κ. Δημοσθένης Πάκος, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, και η Άρια Καλύβα, δημοσιογράφος στο «Πρώτο Θέμα», που μετέφερε τα νεότερα γύρω από την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Σχολιάζοντας τη συγκλονιστική συνέντευξη του αστυνομικού που βρέθηκε πρώτος στη σκηνή του εγκλήματος, ο κ. Πάκος είπε ότι «Η σκηνή του εγκλήματος δεν πρέπει να αλλοιωθεί, έπρεπε πρώτα να φωτογραφηθεί. Αλλά είναι αξιέπαινη η προσπάθεια που γίνεται για να φανεί και η δουλειά που κάνουν οι άνθρωποι αυτοί που είναι στην πρώτη γραμμή. Αν και δεν γνωρίζω προσωπικά τον συνάδελφο, έχει πολλά χρόνια υπηρεσίας, και είναι καιρό στην πρώτη γραμμή και στο περιπολικό, έχει αντιμετωπίσει πολλά πράγματα».

Αναφερόμενη στη συνέντευξη της ψυχολόγου της άτυχης 20χρονης, που θέλησε να δώσει τέλος στην παραφιλολογία των τελευταίων ημερών γύρω από τη σχέση του ζευγαριού, η Άρια Καλύβα τόνισε ότι «Η ψυχολόγος της Καρολάιν, κ. Ελένη Μυλωνοπούλου, αποφάσισε να μιλήσει στο Θέμα και να δώσει τέλος σε κάποιες φήμες. Η ίδια επιχείρησε να δώσει εικόνα του ζευγαριού, όπως την έζησε μέσα από τις συνεδρίες. Μας είπε ότι πρόκειται για αγαπημένο ζευγάρι, πήγαιναν και οι τρεις στον ψυχολόγο, μαζί με το μωρό. Η Καρολάιν είχε κάποια ζητήματα που έπρεπε ένα λύσει μετά την εγκυμοσύνη, η κ. Μυλωνοπούλου έκανε λόγο και για μια αποβολή».

«Όπως μας εξήγησε η κ. Μυλωνοπούλου, η Καρολάιν είχε σχέδια, και σκόπευε όταν θα μεγάλωνε λίγο το παιδί να συνεχίσει τις σπουδές της. Ο σύζυγός της περιγράφεται ως πολύ υποστηρικτικός στην κοπέλα. Το κορίτσι δεν είχε φίλους στην Αθήνα, οι φίλοι της ήταν στην Αλόννησο, οπότε η κ. Μυλωνοπούλου είχε κληθεί να παίξει και το ρόλο της φίλης. Η συνέντευξη στηρίχτηκε στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Μας ζήτησε η γυναίκα να μην μιλήσουμε για πράγματα που έχουν σχέση με το ιατρικό απόρρητο, ούτε μας μίλησε για το περιεχόμενο της κατάθεσής της. Ήθελε να μας εξηγήσει πώς ήταν η ζωή του ζευγαριού. Η κ. Μυλωνοπούλου επέμεινε και στο γεγονός ότι η 20χρονη μιλούσε πολύ, σε σημείο που η ίδια της έλεγε να μην συζητάει τόσο ανοιχτά με όλο τον κόσμο. Οι αστυνομικοί επικεντρώνονται σε μια αγοραπωλησία ενός οικοπέδου στο Ντράφι, και στο ποιος μπορεί να το γνώριζε», πρόσθεσε η Άρια Καλύβα.

«Είναι σημαντικό που έγινε αυτή η συνέντευξη. Έχει συγκλονιστεί όλη η κοινωνία. Έχουμε ευθύνη να αφήσουμε τους αστυνομικούς των ανθρωποκτονιών να κάνουν τη δουλειά τους, μήπως και οδηγηθούν κάποιοι στη δικαιοσύνη. Η πίεση δεν βοηθάει κανέναν. Οι συνάδελφοι δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και δεν τους βοηθάει καθόλου όλο αυτό», σχολίασε σχετικά ο κ. Πάκος.

Σεπόλια: Εκτέλεσαν εν ψυχρώ 34χρονο – Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι

Αναφερόμενη στην υπόθεση του 34χρονου που εκτελέστηκε χτες εν ψυχρώ από άγνωστο μέσα σε καφετέρια στα Σεπόλια, η Άρια Καλύβα σημείωσε ότι «Έχουν σταλεί υποθέσεις στην εισαγγελία για το οργανωμένο έγκλημα προκειμένου να ανοίξει ένας νέος κύκλος ερευνών. Η χθεσινή περίπτωση έρχεται μετά από περίπου 20 μέρες από τη δολοφονία του 58χρονου στη Μεταμόρφωση. Ίδιο μοτίβο. Στη χθεσινή περίπτωση του 34χρονου στα Σεπόλια, μπήκε ο ένοπλος στην καφετέρια και πυροβόλησε 8 φορές. Ο 34χρονος φαίνεται πως ήταν σεσημασμένος για ναρκωτικά και ληστείες και αυτή ήταν η τρίτη απόπειρα εναντίον του».

«Όλα αυτά δεν σταματούν σε καμία χώρα του κόσμου. Πρέπει να αποφασίσουμε πώς δουλεύει η αστυνομία της πρώτης γραμμής και πού δουλεύει. Το κυριότερο, όμως είναι τι νομικό σύστημα έχουμε. Τα αυτόφωρα από την αστυνομία στην Ευελπίδων είναι καθημερινά εκατοντάδες. Δεν οδηγούνται στη φυλακή. Υπάρχουν άνθρωποι που συλλαμβάνονται από συναδέλφους και τους βλέπουμε συνέχεια έξω», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Πάκος.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 31/05/2021