Καιρός

Τοπικές βροχές και νεφώσεις σήμερα

30.05.2021 | 06:55

Σήμερα θα αλλάξει λίγο το σκηνικό του καιρού μετά το παρατεταμένο διάλειμμα καλοκαιρίας των τελευταίων ημερών.

Προβλέπονται λοιπόν νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας το μεσημέρι, στα ηπειρωτικά ορεινά.

Στα νότια ,τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγαλύτερα, με πιθανότητα όμως να βρέξει το μεσημέρι στα ορεινά Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Στην υπόλοιπη χώρα και συγκεκριμένα, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αναμένονται βροχές μετά το μεσημέρι ασθενούς ως και μέτριας έντασης. Όμως κατά τη διάρκεια της νύχτας και προς το ξημέρωμα της επόμενης μέρας στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, στη Μακεδονία και τη Θράκη, οι βροχές θα είναι ισχυρές και θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει πτώση και θα προσεγγίσει τους 27 στα βόρεια, 26-27 στα δυτικά, 28 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα φτάσει τους 27-28 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο σε διάφορες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί μέχρι 5.

Στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας το μεσημέρι στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία από 19-27 και οι άνεμοι νότιοι 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγαλύτερα το πρωί. Από το μεσημέρι και στη συνέχεια περιμένουμε συννεφιά και λίγες τοπικές βροχές, οι οποίες το βράδυ προς το ξημέρωμα της επόμενης μέρας θα είναι ισχυρές και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 17-26 και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό σε ήπιες εντάσεις 2-4 μποφόρ, βόρειοι που θα στραφούν σε νοτιάδες.

Videos & Απoσπάσματα από ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ - 30/05/2021

Καιρός