Πολιτική

Στη Θράκη φτάνει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Πώς προετοιμάζεται η Κομοτηνή για την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού

30.05.2021 | 09:03 Eνσωμάτωση

Σύνδεση με την Κομοτηνή, όπου αναμένεται να φτάσει σε λίγη ώρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έκανε η εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, με τη δημοσιογράφο του maronnews.gr, Ειρήνη Τσακίρη, να μεταφέρει τα τελευταία νέα.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναμένεται να φτάσει γύρω στις 11 στο Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή. Ο κ. Τσαβούσογλου θα φτάσει στην Αλεξανδρούπολη στις 10.15.

Στο τουρκικό προξενείο ο κ. Τσαβούσογλου θα έχει συναντήσεις με τους ψευδομουφτήδες από την Κομοτηνή και την Ξάνθη. Στην Κομοτηνή το κλίμα για την επίσκεψη Τσαβούσογλου είναι μάλλον ουδέτερο, σε αντίθεση με την Ξάνθη και τα Πομακοχώρια όπου το κλίμα είναι τελείως αρνητικό, όπως αυτό εκφράστηκε και από τους συλλόγους Πομάκων.

Σύμφωνα με την Ειρήνη Τσακίρη, στην Κομοτηνή, με αφορμή την επίσκεψη Τσαβούσογλου, έχει μπει σε λειτουργία και ένα πολύ καλά οργανωμένο το σχέδιο της αστυνομίας για την αντιμετώπιση πιθανόν αναταραχών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Τούρκος υπουργός θα προλάβει να επισκεφθεί σήμερα την Ξάνθη, ενώ στις τουρκικές εφημερίδες δεν αναφέρεται σχεδόν τίποτα για το γεγονός, παρά μόνο σε μία εκφράζεται η ενόχληση της Άγκυρας από την επίσκεψη της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ που επισκέφθηκε την Τουρκία, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 30/05/2021