Υγεία

Οι επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην υγεία: Η Β. Ανεμοδουρά στο Mega

30.05.2021 | 14:35

Για τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία μας ο μολυσμένος αέρας που αναπνέουμε μίλησε στην εκπομπή Eco Γεγονότα η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας και Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Βαρβάρα Ανεμοδουρά.

«Οι ρύποι που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα είναι διαφόρων διαμέτρων. Εισπνέονται, εισχωρούν μέσω των πνευμόνων στο καρδιαγγειακό σύστημα, προκαλούν νοσήματα στα αγγεία, στην καρδιά, στους πνεύμονες, αλλά και διαταραχές στη νεφρική λειτουργία, στην ψυχική υγεία. Ακόμα υπάρχει δυσμενής επίδραση και στις γενετικές λειτουργίες κυρίως των νέων ανθρώπων», εξήγησε η κ. Ανεμοδουρά.

«Όλα αυτά μας κάνουν να είμαστε πάρα πολύ προσεχτικοί, στους ρύπους που βγαίνουν από τις πυρκαγιές, στη σκόνη που ήρθε από την Αφρική, στους ρύπους από τις καύσεις που γίνονται για την παραγωγή ενέργειας, αλλά και στους ρύπους που προέρχονται από τα αυτοκίνητα, και το χειμώνα και από τα τζάκια», συνέχισε στο ίδιο θέμα.

«Η ρύπανση μπορεί να επηρεάσει την ψυχική μας υγεία. Δημιουργούνται διαταραχές στον ύπνο. Επίσης επηρεάζεται η μνήμη από την παρατεταμένη έκθεση σε ρύπους», κατέληξε η κ. Ανεμοδουρά.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ECO ΓΕΓΟΝΟΤΑ - 30/05/2021

Υγεία