Πολιτική

Συρίγος: Επίσκεψη εργασίας ο ερχομός Τσαβούσογκλου – Τι είπε για πανεπιστημιακή αστυνομία

29.05.2021 | 09:11 Eνσωμάτωση

Δεν αναμένεται κάποιο απτό αποτέλεσμα από την επίσκεψη του τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, εκτίμησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» o υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, κάνοντας λόγο για μια «επίσκεψη εργασίας».

«Οι διμερείς σχέσεις είναι μέτριες έως κακές τον τελευταίο καιρό. Περισσότερο θα συζητηθεί η πιθανότητα συναντήσεως Μητσοτάκη – Ερντογάν» σχολίασε, ενώ σχετικά με την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Θράκη είπε ότι «είθισται τούρκοι επίσημοι να επισκέπτονται την Θράκη όταν έρχονται Ελλάδα, όπως αντιστοίχως οι έλληνες επισκέπτονται το Πατριαρχείο και τα ιδρύματα της εκεί ελληνικής μειονότητας».

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, ο Μεβλούτ Τσαβούσσογλου «θα πει τα συνηθισμένα, αποκαλώντας την μουσουλμανική μειονότητα τουρκική. Είναι πάγια θέση της Τουρκίας. Και πάγια δική μας απάντηση ότι δεν δεχόμαστε αυτές τις απόψεις».

Για τον υφυπουργό, ο Τσαβούσογλου δεν θα αναζητήσει ρεβάνς από τον Δένδια για την δημόσια αντιπαράθεση στην Άγκυρα.

«Δεν είναι αυτό το μείζον. Το μείζον για εμάς είναι όταν οι τούρκοι βγαίνουν με ερευνητικά σκάφη, όταν υπάρχει πολεμική ένταση. Όταν υπάρχει ένταση σε επίπεδο διπλωματίας και συζητήσεων, είναι κάτι που το θέλουμε. Είναι το πεδίο που έχουμε επιλέξει. Δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί ιδιαιτέρως».

«Φθινόπωρο η πανεπιστημιακή αστυνομία στα ΑΕΙ»

Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι το σχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία προχωρά κανονικά.

«Δεν ισχύει ότι μπαίνει στον πάγο η πανεπιστημιακή αστυνομία. Το διέψευσε και ο κ. Οικονόμου από πλευράς Προστασίας του Πολίτη.Τον φθινόπωρο θα υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία στα ΑΕΙ. Όλα τα πανεπιστήμια όρισαν υπεύθυνο ασφαλείας και αρχίζουν να εκτελούν σχέδια ασφαλείας. Προχωράμε κανονικά» δήλωσε.

Τέλος, σημείωσε ότι τα μαθήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα γίνονται δια ζώσης από τον Σεπτέμβριο.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 29/05/2021