Ελλάδα

Στηρίζουμε την Ιερά Μονή Αγ. Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων που υπέστη ζημιές από την πρόσφατη πυρκαγιά

29.05.2021 | 09:40 Eνσωμάτωση

Η εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο βρέθηκε στην Ιερά Μονή Αγ. Παρασκευής Μαζίου στα Μέγαρα, καταγράφοντας τις ζημιές που υπέστη από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη.

Όπως εξήγησε στην κάμερα του Mega ο πατέρας Χρυσόστομος, ένα μέρος του μοναστηριού καταστράφηκε. Οχτώ κελιά δεν υπάρχουν πια. Η φωτιά μπήκε από το παρεκκλήσι των αρχαγγέλων και στη συνέχεια επεκτάθηκε.

«Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και την αγάπη σας για τη μονή. Η φωτιά που ξεκίνησε από το Σχίνο ήρθε ως πύρινη λαίλαπα μέσα σε ανέμους που δεν ήξεραν που την πήγαιναν. Κύκλωσε το μοναστήρι από τη νότια πλευρά, αλλά και από τη βορινή πλευρά ήρθε άλλη φωτιά, την ίδια ώρα. Η Πυροσβεστική έκανε τεράστιες προσπάθειες. Εμείς είχαμε φύγει από το πρωί, είχε εκκενωθεί το μοναστήρι. Γύρισαν δύο από τους πατέρες, και μπήκαν μέσα και είδαν ότι είχε πεταχτεί σε κάποιο από τα παράθυρα κάποιο ξύλο, και ξεκίνησε από εκεί η φωτιά και μπήκε μέσα. Έκαψε τη μισή ανατολική πτέρυγα, που ήταν το γραφείο και το αρχείο της μονής που καταστράφηκε τελείως, και ένα μέρος της βιβλιοθήκης. Επίσης έκαψε το παρεκκλήσι των αρχαγγέλων και τα υπόλοιπα έξι κελιά», εξήγησε ο πατέρας Χρυσόστομος.

Όσοι το επιθυμούν μπορούν να συνδράμουν οικονομικά στην προσπάθεια η μονή να επανέλθει στην πρότερη κατάστασή της, σε λογαριασμό που έχει ανοίξει για τον σκοπό στην Τράπεζα Πειραιώς.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 29/05/2021