Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό

29.05.2021 | 09:41

Πολιτική αντιπαράθεση για το πού βασίστηκε η ιδέα του πράσινο ψηφιακού πιστοποιητικού είχαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και οι βουλευτές Γιάννης Σαρακιώτης (ΣΥΡΙΖΑ) και Νάντια Γιαννακοπούλου (ΚΙΝΑΛ).

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολιτεύεται την πραγματικότητα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σπάει το κεφάλι του. Όταν ο κ. Μητσοτάκης έλεγε για πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε πιστοποιητικό ανικανότητας. Όσο προχωρά ο εμβολιαμός, το πράσινο πιστοποιητικό θα περιέχει μόνο τον εμβολιασμό. Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη βοηθά την Ευρώπη να επιστρέψει σε μια κανονικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να εισφέρει σε λαϊκισμό και μικροψυχία και έρχεται στο τέλος να πει ότι οι προτάσεις ήταν δικές του» υπογράμμισε ο κ. Γαϊτάνης.

«Θετικό για την κίνηση εντός ευρωπαϊκής ένωσης το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό» είπε ο κ. Σαρακιώτης, εξηγώντας ωστόσο τις διαφορές της πρότασης Μητσοτάκη με αυτό που ανακοινώθηκε πανευρωπαϊκά.

«Άργησαν να γνωστοποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Δεν είναι καλή η επιδημιολογική εικόνα» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα του τουρισμού στην χώρα μας.

Υπέρ του πιστοποιητικού τάχθηκε η Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Θετικό το πράσινο πιστοποιητικό. Όλη πρέπει να φοράμε φανέλα εθνικής Ελλάδος από τη στιγμή που μια πρόταση της Ελλάδας αγκαλιάστηκε και έγινε αποδεκτή από την ΕΕ. Και η κ. Γεννηματά είχε κάνει εδώ και καιρό παρόμοια πρόταση. Και ο κ. Μητσοτάκης την υιοθέτησε και την υποστήριξε και έγινε αποδεκτή. Γιατί είναι τρόπος να ανοίξει ο τουρισμός» σημείωσε.

«Ο ελληνικός τουρισμός θα ανοίξει με ασφάλεια. Είμαστε εδώ για να κάνουμε γόνιμη κριτική, όχι να ρίχνουμε πιστολιές στον αέρα» συμπλήρωσε, αφήνοντας μομφή για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην επαναλειτουργία του Τουρισμου.

 

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 29/05/2021

Πολιτική