Πολιτική

Πλεύρης – Τριανταφυλλίδης: Σύμπνοια για επίσκεψη Τσαβούσογλου, «σφαγή» για προανακριτική

28.05.2021 | 09:51 Eνσωμάτωση

Σύμπνοια για την προσεχή επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα και σφοδρή αντιπαράθεση για την προανακριτική στην Βουλή είχαν οι βουλευτές Θάνος Πλεύρης (ΝΔ) και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης (ΣΥΡΙΖΑ).

«Ο κ. Τσαβούσογλου θέλει να κλιμακώσει. Ξεκινά με ιδιωτική επίσκεψη στην Θράκη. Θα θέλει να πάρει ρεβάνς. Δεν μπορούμε να έχουμε απαγορεύσεις ή περιορισμούς που θα εξέθεταν την χώρα. Οι απαντήσεις μας όμως πρέπει να είναι σαφείς.Το πλαίσιο της συζήτησής μας με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Σαφής εθνική γραμμή από όλους. Δεν συζητάμε για την μουσουλμανική μειονότητα ή για την επέκταση των χωρικών υδάτων. Έχουμε έναν κακό γείτονα. Δεν μπορούμε να του έχουμε εμπιστοσύνη» υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης.

«Η Τουρκία κάνει ότι βρίσκει. Να μη μας βρουν μπόσικους. Να μην αφηθούν περιθώρια για οποιαδήποτε αμφισβήτηση της οριοθέτησης της συγκεκριμένης συνάντησης. Η Ελλάδα να έχει προετοιμαστεί και να καταστήσει σαφές ότι παιχνίδια στο εσωτερικό της επικράτειας δεν είναι επιτρεπτά από καμία δύναμη. Δεν παζαρεύουμε το καθεστώς της μειονότητας» τόνισε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Μάλιστα, εξήρε τη στάση του έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Άγκυρα. «Ήταν η πρέπουσα, η δέουσα, η απαιτούμενη. Έδωσε τις αναγκέες αποστομωτικές απαντήσεις. Αλλά να περάσουμε και στο δια ταύτα» είπε.

«Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής αφορούν την πατρίδα δεν αφορούν τα κόμματα. Αυτονόητο εθνικό δικαίωμα η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας» συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο ότι η Τουρκία πρέπει να άρει το casus belli εναντίον της Ελλάδας και να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Προανακριτική
Σχετικά με την προανακριτική και την κατάθεση Καλογρίτσα, ο κ. Πλεύρης είπε: «Αυτά που λέγονται καταδεικνύουν όσα έλεγε η ΝΔ από το 2016. Υπήρχαν παρεμβάσεις για να πάρουν συγκεκριμένα άτομα κανάλι. Το αν έχουν ποινική απόχρωση θα τα κρίνουν τα μέλη της προανακριτικής».

Συμπλήρωσε δε ότι δεν υπήρχε χρόνος πρώτα για εξεταστική και μετά για προκαταρκτική.

Ακόμα, τόνισε ότι η ΝΔ δεν αφαίρεσε κανέναν μάρτυρα. «H μόνη περίπτωση που υπάρχει διαφωνία είναι η περίπτωση του Κώστα Βαξεβάνη. Εάν μπορεί να κληθεί ως μάρτυρας ή έχει κάποιον άλλο ρόλο που θα συζητήσουμε την Τρίτη» συμπλήρωσε.

Επιπλέον, είπε ότι «τα sms αφού βρίσκονται στο κινητό του Καλογρίτσα θα βρίσκονται στο κινητό του κ. Παππά. Θεωρώ ότι ο κ. Παππάς όταν έρθει θα μας δείξει το σύνολο των διαλόγων».

Από την πλευρά του, ο κ. Τριανταφυλλίδης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση «ψάχνει ένα ωραίο μυθιστόρημαγια να αποσπάσει από τα καθημερινά προβλήματα».

«Ο κ. Καλογρίτσας δεν έχει κανάλι τη στιγμή που μιλάμε. Άρα σημαίνει ότι 4,5 χρόνια το ΣΥΡΙΖΑ Channel ήταν μυθιστόρημα. Φαντασίωση. Όταν ζήτησε 48ωρη προθεσμία του την έδωσαν αυτοί που λέγεται ότι ήταν κολλητοί του;» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Καλογρίτσας πήρε τα χρήματά του πίσω όταν τα πήραν και οι υπόλοιποι υπερθεματιστές.

«Ντροπή για το κοινοβούλιο όταν στενάζει ο κόσμος με υγειονομικά και οικονομικά, να μην στήνετε εξεταστική επιτροπή, αλλά προκαταρκτική. Ένδειξη καθεστώτος Μητσοτάκη για την αφαίρεση αναφορών μαρτύρων από τα πρακτικά της προκαταρκτικής» κατέληξε.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 28/05/2021