Ελλάδα

Νέο Ηράκλειο: Συμμορία ανήλικων έδειρε και λήστεψε 16χρoνο

28.05.2021 | 06:23 Eνσωμάτωση

Ένα ακόμη συμβάν με δράστες και θύματα ανηλίκους έλαβε χώρα στο Νέο Ηράκλειο, με έναν 16χρονο να ξυλοκοπείται και να ληστεύεται από συμμορία ανηλίκκων στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων, ο ένας από τους έξι δράστες ήταν ηλικίας μόλις 10 με 12 ετών.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 9 το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Δυο μαθητές ηλικίας 16 ετών κάθονταν στην αποβάθρα του σταθμού ΗΣΑΠ Ηρακλείου.

Ο ένας είχε κρεμασμένο ένα τσαντάκι στον ώμο του όταν ξαφνικά τους πλησιάζει μια ομάδα ανηλίκων. Του όρμησαν και άρχισαν να τον χτυπούν για να του πάρουν το τσαντάκι.

Ο 16χρονος έβαλε τις φωνές και αντιστάθηκε. Πολίτες έσπευσαν να βοηθήσουν, με αποτέλεσμα οι δράστες να το βάλουν στα πόδια.

Οι αστυνομικοί, με οδηγό τις μαρτυρίες των θυμάτων και τις κάμερες, προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους ανήλικους δράστες, ενώ εξετάζεται αν έχουν πραγματοποιήσει και άλλες ληστρικές επιθέσεις στην περιοχή.

Πάντως, σε περιοχές όπως Πανόρμου, Γαλάτσι, Γλυφάδα και Αργυρούπολη, υπάρχουν συμμορίες ανήλικων που δρουν παραβατικά.

Μάνα και γιος παρίσταναν τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ για να αποσπούν χρήματα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ, τα στοιχεία ταυτότητας δύο Ελλήνων οι οποίοι κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, πρόκειται για μία μητέρα τον γιο της οι οποίοι εισέρχονταν σε καταστήματα ένδυσης ιδιοκτησίας αλλοδαπών, στο κέντρο της Αθήνας και υποδυόμενοι τους υπαλλήλους Ασφαλιστικού Ιδρύματος, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα της μη επιβολής προστίμου, για υποτιθέμενες παραβάσεις που διαπίστωναν κατά τον «έλεγχο» στο εκάστοτε κατάστημα.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 28/05/2021