Υγεία

Κυριακή 30 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση – Καλλιτέχνες ενώνονται και στέλνουν μήνυμα αγάπης

28.05.2021 | 10:26

Ο Μάιος είναι αφιερωμένος στην Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΚΠ), με αποκορύφωμα την Παγκόσμια Ημέρα, που γιορτάζεται στις 30 Μαΐου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού αυτού, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, τα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας Πολλαπλής Σκλήρυνσης συνδέονται, μοιράζονται ιστορίες, ευαισθητοποιούν τον κόσμο και πραγματοποιούν εκστρατεία με όλα τα άτομα που πάσχουν. Επίσης, πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις από αρμόδιους φορείς.

Σύμφωνα με την τρίτη αναθεωρημένη έκδοση του παγκόσμιου χάρτη για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από ΣΚΠ παγκοσμίως, εκ των οποίων το 1 εκατομμύριο στην Ευρώπη (αφορά την διάγνωση και την κλινική διαχείριση της νόσου).

Οι ανθρώπινες συνδέσεις είναι ένας σημαντικός τρόπος για να προσπεράσουμε τα εμπόδια και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας.

42 άτομα του καλλιτεχνικού χώρου συμμετέχουν στην καμπάνια της Ελληνικής Εταιρείας για την σκλήρυνση κατά πλάκας, για την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης στις 30 Μαΐου, και ενώνουν τα δυο τους χέρια σχηματίζοντας τη λέξη «μαζί» στη νοηματική γλώσσα.

Η καρδιά της πολλαπλής σκλήρυνσης αποτελεί το σύμβολο της αλληλεγγύης με οποιονδήποτε επηρεάζεται από τη νόσο.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΠΑΜΕ ΔΑΝΑΗ! - 28/05/2021

Υγεία