Ελλάδα

Σοκ από τα μηνύματα δασκάλου σε μαθήτριες δημοτικού

27.05.2021 | 07:39

Σοκάρουν οι διάλογοι από τον δάσκαλο που παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτριες κάτω των 10 ετών με μηνύματα μέσω facebook, skyρe και viber.

Ο δάσκαλος που κατηγορείται ότι έστελνε μηνύματα με ανάρμοστο περιεχόμενο σε ανήλικες μαθήτριες σε σχολείο της Νοτιοανατολικής Αττικής αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στο δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για το πλημμέλημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Η μητέρα της 9χρονης που δεχόταν τα ερωτικά μηνύματα από το δάσκαλο μίλησε στην ιστοσελίδα Sports3, περιγράφοντας τα ανατριχιαστικά μηνύματα.

Tι σας είπε το κορίτσι;
«Μας έδειξε το τάμπλετ και μας είπε “Μιλάω με τον δάσκαλο» Και όταν ρώτησα το παιδί μου τι λέει ο δάσκαλος, μου είπε ότι «θα την πάρει πολλές αγκαλιές και θα της δώσει πολλά φιλιά”»

Πόσα μηνύματα είχε προλάβει να στείλει ο δάσκαλος;
«Πάρα πολλά, πάρα πολλά. Τι να πω… ευτυχώς προλάβαμε το κακό! Γιατί, θα μπορούσε να γίνει!»

Καταλάβαινε τις προθέσεις του ανθρώπου αυτού;
-Καταλάβαινε σε σημείο να λέει, «μαμά, μπαμπά εγώ δεν θέλω να πάω σε αυτό το σχολείο πια» και ο μπαμπάς είπε: «Δεν θα φύγεις εσύ, θα φύγει ο δάσκαλος».

Είχε απαντήσει ποτέ στον δάσκαλο η κόρη σας; Του είχε πει να πάψει να την ενοχλεί;
«Αυτός είχε δείξει στο παιδί, της είχε δώσει να καταλάβει ότι της είχε αδυναμία… ότι ήταν η καλύτερη μαθήτρια, ότι της είχε προτίμηση. Ένα παιδί δέκα χρονών δεν καταλαβαίνει πολλά πράγματα. Δεν καταλάβαινε τις προθέσεις που μπορεί να έχει, Εδώ της έγραφε και το παιδί αναρωτιόταν: «Τι μου γράφει;» Τα μισά δεν τα καταλάβαινε. Ένα παιδί δέκα χρονών δεν μπορεί να καταλάβει.»

Θέλετε να δώσετε ένα μήνυμα: «Δεν έχω λόγια, τι να πω τώρα δεν έχω λόγια. Ευτυχώς είναι καλά το παιδί και τέλος. Ευτυχώς δεν το άγγιξε, δεν προχώρησε. Και εμείς σας γονείς ό,τι έπρεπε να κάνουμε το κάναμε…»

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 27/05/2021

Ελλάδα