Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Metron Analysis

27.05.2021 | 09:55

Ισχυρό προβάδισμα 13,9% διατηρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με τη ΝΔ μάλιστα να αυξάνει το ποσοστό της σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, με τους κυρία Όλγα Κεφαλογίαννη Βουλευτή ΝΔ, κ. Γιώργο Βαρεμένο, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, και τον Γραμματέα Επικοινωνίας του ΚΙΝ.ΑΛ Παναγιώτη Βλάχο να σχολιάζουν στην Κοινωνία Ώρα MEGA τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Η κυρία Κεφαλογιάννη ανέφερε: «Παρά τις δυσκολίες, παρά τις κρίσεις οι βασικές αρχές που έδωσαν στη ΝΔ τη νίκη στις εκλογές του 2019 ισχύουν ακόμα. Οι κρίσεις δημιούργησαν κάποιες ανάγκες, κι αυτές οι προκλήσεις έχουν δείξει ότι η ΝΔ μπορεί να ανταποκριθεί στην αντιμετωπίση τέτοιων κρίσεων όπως η πανδημία. Σχεδόν δύο χρόνια μετά η ΝΔ παραμέινει η δύναμη εμπιστοσύνης στους Έλληνες πολίτες.»

Ο δημοσιογράφος κ. Στρατάκης εξέφρασε τις διαφωνίες του, αναφέρθηκε στο Ευρωβαρόμετρο σε σχέση με τις μετρήσεις της δημοσκόπησης, ενώ στάθηκε και στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια που η κ. Κεφαλογιάννη καταψήφισε.

«Το Ευρωβαρόμετρο έχει άλλους τρόπους να μετράει.» σχολίασε η βουλευτής της ΝΔ που εν συνεχεία αναφέρθηκε στις αξιολογήσεις των διεθνών οίκων για την ελληνική οικονομία που έχουν μετά από καιρό θετικό πρόσημο.

Από πλευράς του ο κ. Βαρεμένος σημείωσε: «Τα μαγαζιά στην Αιτωλοακαρνανία υποτίθεται ότι άνοιξαν, αλλά είναι σαν κλειστά. Ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με τα προβλήματα της οικονομίας. Αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις μια ανησυχία κι απαισιοδοξία κυρίως για την οικονομία. Το μεγάλο ερώτημα για το ΣΥΡΙΖΑ είναι το λαϊκό αίσθημα να μετατραπεί σε μια στάση επιδοκιμασίας για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το επίδικο πολιτικό διακύβευμα. Εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση δεν βλέπω, βλέπω να έχει ραγίσει η εικόνα της. Ο κόσμος μπορεί να είναι σκεπτικός.»

«Οι δημοσκοπήσεις πρέπει να τις βλέπουμε με κάποιον σκεπτικισμό. Η πολιτική ζωή όπως και η κοινωνική δεν λειτουργεί κανονικά. Η κυβέρνηση έχει ένα προβάδισμα. Έχει τη δυνατότητα να μοιράζει κρατικό χρήμα και να καλλιεργεί ένα αίσθημα αισιοδοξίας με τα εμβόλια αποκρύπτοντας το πρόβλημα στην καθημερινή διαχείριση της πανδημίας. Μοιράζει αφειδώς χρήματα με αναθέσεις. Παράλληλα όσα περνάνε εν μέσω πανδημίας είναι ζητήμα που θα τα βρει μπροστά της. Έχουμε μια παγωμένη πολιτική κατάσταση.Από Σεπτέμβριο όλα θα βγουν στην επιφάνεια και θα αλλάξει η πραγματικότητα.», ήταν το σχόλιο του κ. Βλάχου.

«Οι λεονταρισμοί μπροστά στις κάμερες είναι καλοί όσο συνοδεύονται και με εθνική στατηγική. Όσο η Ευρώπη δεν επιβάλλει κυρώσεις, τόσο ο κύριος Τσαβούσογλου κι ο Ερντογάν θα πυροδοτούν τις ευρωτουρκικές σχέσεις και τον ελληνοτουρκικό διάλογο. Θέλουμε την Τουρκία στο τραπέζι του διαλόγου αλλά όχι με κάθε στόχος.», πρόσθεσε αναφορικά στην επικείμενη επίσκεψη του κ. Τσαβούσογλου στην Αθήνα.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε η ελληνική κυβέρνηση να έχει θέσει το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να το έχει αναγάγει σε ευρωτουρκικό θέμα. Όλη η Ευρώπη ασχολείται. Δεν τρομάζει η Ελλάδα με καμία επίσκεψη κανενός Τούρκου. Πρέπει να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένη.», τόνισε η κυρία Κεφαλογιάννη.

«Δεν πρέπει να βάζουμε τα θέματα σε επίπεδο ρεβανσισμού. Η ελληνική διπλωματία πρέπει να παραμείνει σταθερή στις θέσεις της.», πρόσθεσε.

«Ο κόσμος δεν πρόλαβε να βγει από τα σπίτια και του είπαν το σπίτι δεν του ανηκει. 1.500 οι πλειστηριασμοί σε μια μέρα. », ήταν η σύντομη τοποθέτηση του κ. Βαρεμένου.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 27/05/2021

Πολιτική