Πολιτισμός

Η Τέχνη εμπνέεται από το φυσικό περιβάλλον

27.05.2021 | 13:52 Eνσωμάτωση

Οι μικροί καλλιτέχνες από την παιδική Πινακοθήκη της Ελλάδας, δημιούργησαν έργα με θέμα την κλιματική αλλαγή και κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα σε 87 χώρες.

Το περιβάλλον μας …μέσα από τα μάτια μικρών παιδιών. Θαλάσσια μόλυνση, καυσαέρια, ζώα σε κίνδυνο, ο πλανήτης να φλέγεται.

Πρόκειται για έργα νεαρών καλλιτεχνών της παιδικής πινακοθήκης της Ελλάδας με θέμα την κλιματική αλλαγή. Πλέον βρίσκονται ανάμεσα στους 10 παγκόσμιους πρωταθλητές του Οργανισμού Ηνωμένων εθνών καθώς τα μέλη του εντυπωσιάστηκαν και συγκινήθηκαν.

Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετείχαν 87 χώρες εμείς στείλαμε τα έργα των παιδιών για το πρόγραμμα που αφορούσαν την κλιματική αλλαγή ο ΟΗΕ ενθουσιάστηκε πάρα πολύ με τα έργα που είδαν και γ αυτό μας χάρισαν τη διάκριση πρωταθλητής ενωμένων εθνών 2020.

Ένα παιδικό έργο τέχνης μπορεί να αποτελέσει ύψιστο εκπαιδευτικό εργαλείο για την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης σε παιδιά και εφήβους.

Δείχνουν πολύ μεγάλη ευαισθησία και μας λένε ότι η δική μας γενιά θα προστατεύσουμε το περιβάλλον και τον πλανήτη. Είναι πρόθυμα να το δεχτούν.

Η νέα γενιά της Ελλάδας, μέσα από τις καλλιτεχνικές δημιουργίες της υποδεικνύει το δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον, με σεβασμό στο περιβάλλον.