Ελλάδα

AstraZeneca: Συνέπεια του εμβολιασμού η θρόμβωση στη 48χρονη από τη Θήβα, αποφάνθηκαν οι γιατροί της

26.05.2021 | 06:28 Eνσωμάτωση

Ένας 17χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος με κορωνοϊό από τη Δευτέρα 24 Μαΐου στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Είχε προηγηθεί η νοσηλεία του για μια εβδομάδα σε απλή κλίνη κορωνοϊού.

Το αγόρι δεν έχει υποκείμενα νοσήματα, ενώ οι γιατροί εκφράζουν αισιοδοξία για την κατάσταση της υγείας του. Ο 17χρονος είναι το νεότερο κρούσμα διασωληνωμένο με κορωνοϊό στη χώρα.

Συνεχίζει να δίνει τη μάχη στον Ευαγγελισμό η 48χρονη από τη Θήβα

Την ίδια ώρα, στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού εξακολουθεί να νοσηλεύεται και 48χρονη γυναίκα μετά τον εμβολιασμό της με Johnson & Johnson, με την υγεία της να δείχνει καλυτέρευση από εχτές.

Οι γιατροί επιβεβαιώνουν ότι η θρόμβωση που εμφάνισε η 48χρονη στο πόδι ήταν αποτέλεσμα του εμβολιασμού της.

H 48χρονη Κορίνα ανέκτησε τις αισθήσεις της και ζήτησε να μιλήσει με τους συγγενείς της.

Υπενθυμίζεται ότι επτά ημέρες μετά από τον εμβολιασμό της, η 48χρονη νοσηλεύτηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Θήβας και έπειτα στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, αφού το χτύπημα στην υγεία της ήταν πολλαπλό – θρόμβωση στο πόδι, πνευμονική εμβολή και εσωτερική αιμορραγία στο στομάχι και στο αριστερό νεφρό.

Παρότι οι γιατροί μετέφεραν στην αδελφή της, Βίκυ, και στο σύζυγό της τελευταίας, Γιώργο, ότι η ζωή της «κρεμόταν από μια κλωστή», εχτές η Κορίνα ανέκτησε τις αισθήσεις της, αντιμετώπισε την εσωτερική αιμορραγία και πηγαίνει ήδη καλύτερα.

Στο Ιπποκράτειο 36χρονη με θρόμβωση

Στο Ιπποκράτειο νοσηλεύεται και μια 36χρονη που εμφάνισε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αεροδιακομιδή από τη Λέσβο.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 26/05/2021