Ελλάδα

Βραδυφλεγής βόμβα τα απομεινάρια της «Μήδειας»

25.05.2021 | 13:25 Eνσωμάτωση

Τόνοι κλαδιών αλλά και πεσμένων στύλων της ΔΕΗ εξακολουθούν να βρίσκονται παρατημένοι σε δασικές περιοχές και οικισμούς του λεκανοπεδίου, από το πέρασμα της κακοκαιρίας "Μήδεια" πριν από τρεις μήνες. Ο κίνδυνος να αποτελέσουν "προσάναμμα" για φωτιές του καλοκαιριού είναι ορατός με τον καθηγητή Χρήστο Ζερεφό να προτείνει να καταστεί ιδιώνυμο αδίκημα το κάψιμο χόρτων.

Σπασμένες ξύλινες κολώνες..

Ηλεκτροφόρα καλώδια καταμεσής στο δάσος ….

Και σοροί από κλαδιά. Ωρολογιακές βόμβες στην καταπράσινη Πάρνηθα.

«Αν πάρει καμιά φωτιά δεν θα μείνει άνθρωπος εκεί πάνω. Θα καούν όλα τα σπίτια».

Η κάμερα του Mega καταγράφει εικόνες που φαίνεται ότι το πάθημα δεν γίνεται μάθημα.

Τέσσερις μήνες μετά την κακοκαιρία Μήδεια, αυτή εδώ που βλέπεται είναι μία κολώνα της ΔΕΔΔΗΕ η οποία παραμένει πεσμένη μέσα στο δάσος εδώ στην Ιπποκράτειο πολιτεία με τα ηλεκτροφόρα καλώδια να περνούν μέσα από τη βλάστηση.

«Κάνουμε επαφές και μιλάμε με τη ΔΕΔΔΗΕ και την ενοχλούμε. Μας δίνει την υπόσχεση ότι θα έρθει. Αυτό έχει ξεμείνει ακόμη. Πρέπει να είναι άλλο ένα ή δύο στην Ιπποκράτειο.»

Διάσπαρτα στο δάσος και βουνά από κλαδιά. Πεσμένα δέντρα και ξερόχορτα. Μία σπίθα ίσως αποβεί καταστροφική.

«Εάν κάνει καμιά φωτιά εδώ πάνω, θα πάθουμε ότι πάθανε από Κόρινθο μέχρι Ελευσίνα.»

Δεν αρκεί να καθαρίσουμε εδώ στην Ιπποκράτειο, δεν αρκεί να καθαρίσουμε τη Δροσοπηγή, δεν αρκεί να καθαρίσουμε το Τατόϊ. Αυτά συνδέονται και χρειάζονται μία γενική επίβλεψη και έναν γενικό σχεδιασμό.

«Μακάρι να τα τελειώσουν όσο γίνεται καλύτερα. Πιο γρήγορα για να μην έχουμε προβλήματα.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ Η ΚΑΥΣΗ ΧΟΡΤΩΝ

«Δεν γίνεται να έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και να υπάρχει αγρότης ο οποίος καίει τα κλαδιά του μέσα σε χωράφι.»

Αυστηροποίηση των νόμων και να καταστεί ιδιώνυμο το κάψιμο των χόρτων σε χωράφια κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου πρότεινε ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητής Χρήστος Ζερεφός,

Σε σύσκεψη στην έδρα της πολιτικής προστασίας ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το καλοκαίρι θα είναι πολύ δύσκολο στον απόηχο της μεγάλης φωτιά που κατέκαψε σχεδόν 72 χιλιάδες στρέμματα σε Κορινθία και Μέγαρα

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/05/2021