Ελλάδα

Σοκ σε σχολείο της Αττική: Δάσκαλος φέρεται να έστελνε ερωτικά μηνύματα σε ανήλικες

25.05.2021 | 17:39

Ο 48χρονος δάσκαλος δημοτικού σχολείου της Αττικής, οδηγείται με χειροπέδες στο γραφείο του ανακριτή.

Οι μηνύσεις που υπέβαλαν την περασμένη Παρασκευή οι γονείς τριών μαθητριών του σχολείου, της 5ης δημοτικού, οδήγησαν στην σύλληψή του.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν στους αστυνομικούς, ο εκπαιδευτικός έστελνε στις κόρες τους, ηλικίας μόλις 9 ετών, μηνύματα ερωτικού περιεχομένου μέσω viber και skype.

Όλα ξεκίνησαν πριν 10 ημέρες, όταν για πρώτη φορά ο δάσκαλος «συναντήθηκε» διαδικτυακά με τα τρία κορίτσια. Από τότε και καθημερινά τα απογεύματα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο 48χρονος αντάλλασσε απρεπή μηνύματα μαζί τους, το περιεχόμενο των οποίων είναι σοκαριστικό.

Ο 48χρονος, ο οποίος διδάσκει στο συγκεκριμένο σχολείο περισσότερο από 10 χρόνια, είναι και αυτός πατέρας δύο παιδιών ίδιας ηλικίας με τα παιδιά που τον καταγγέλλουν, φέρεται να παραδέχτηκε στον ανακριτή την διαδικτυακή τους «επαφή», αρνήθηκε ωστόσο, ότι τα μηνύματα που αντάλλασσαν είχαν ερωτικό περιεχόμενο.

«Πράγματι μιλούσαμε. Τα κορίτσια ήταν αυτά που με προσέγγισαν. Έγινε με δική τους πρωτοβουλία. Στις συνομιλίες μας ο πρωταρχικός μου στόχος ήταν να τους κάνω να ασχολούνται κυρίως με τα μαθήματά τους. Ένα από τα κορίτσια, ήθελε να δείχνει ότι είναι μεγαλύτερη. Μιλούσαμε όμως, μόνο για τα μαθήματα. Ότι έκανα, το έκανα για την διαπαιδαγώγηση τους. Δεν έκανα τίποτα κρυφό. Το ήξεραν και οι γονείς των κοριτσιών ότι μιλούσαμε» ανέφερε στην κατάθεσή του ο δάσκαλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δάσκαλος φέρεται να έστελνε παρόμοια, σε κάποιες περιπτώσεις τα ίδια μηνύματα στις τρεις μαθήτριες και τους ζητούσε να μην αναφέρουν πουθενά τις συνομιλίες τους, κυρίως σε άλλους συμμαθητές τους.

Ο 48χρονος, τον οποίο τον βαραίνουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Παιδείας, που έθεσε τον εκπαιδευτικό σε αργία ενώ έχει διαταχθεί και ένορκη διοικητική εξέταση για την υπόθεση.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 25/05/2021

Ελλάδα