Υγεία

Κορωνοϊός: Λίγες ελπίδες για την 44χρονη που υπέστη θρόμβωση μετά το AstraZeneca – Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 35-39

25.05.2021 | 13:09 Eνσωμάτωση

Καμία ελπίδα δεν δίνουν οι γιατροί στους συγγενείς της 44χρονης γυναίκας από την Κρήτη που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Μιλώντας στο αποκλειστικά στο MEGA ο σύζυγός της λέει ότι η γυναίκα του θεωρείται εγκεφαλικά νεκρή.

Υπέρμαχος του εμβολιασμού, ακόμη και από το κρεβάτι του νοσοκομείου η 44χρονη μητέρα τριών παιδιών, ζητούσε από το σύζυγό της να μην αφήσει την περίπτωσή της να χρησιμοποιηθεί από αρνητές του κορωνοϊού.

Το σύνδρομο VITT είναι μια πολύ σπάνια αλλά σοβαρή επιπλοκή του εμβολιασμού που συνδυάζει θρομβοπενία και θρομβώσεις σε ασυνήθεις θέσεις, συχνότερα στους φλεβώδεις κόλπους του εγκεφάλου και στα σπλαγχνικά αγγεία.

Αγωνία για την 48χρονη στην Θήβα

Μια 48χρονη από τη Θήβα δίνει μάχη για τη ζωή της στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Η γυναίκα που έχει κινητικά προβλήματα, εμβολιάστηκε χωρίς να βγει από το αυτοκίνητό της.

Οι επιστήμονες αν και εμφανίζονται καθησυχαστικοί υπογραμμίζουν πως κάθε περίπτωση που θεωρείται ύποπτη θα πρέπει να ερευνάται έτσι ώστε να μην παραμένει η παραμικρή υποψία πως μόνο τα εμβόλια προκαλούν επιπλοκές εάν δεν υπάρχει γνωστή ή άγνωστη προδιάθεση του οργανισμού.

Ανοίγει την Τετάρτη η  πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 35-39

Όλα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού τίθενται από την Τετάρτη 26 Μαΐου στη διάθεση όσων ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 35 έως και 39 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή είχε ανοίξει η πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών με τους αρμόδιους να προαναγγέλλουν τότε ότι τέλος Μαΐου θα ακολουθούσε η επόμενη ομάδα των 35-39.

Θα ακολουθήσει η ομάδα 30-34 ετών μέσα στον Ιούνιο, οπότε και εκτιμάται ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 20-29 ετών, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Πάνω από 5 εκατομμύρια εμβολιασμοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια.

Συνολικά μέχρι χθες το απόγευμα, 3.250.000 άτομα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού (31%) και πάνω από 1.800.000 έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του και με τις δύο δόσεις (17,2%).

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/05/2021