Κόσμος

Αεροπειρατεία: Με μώλωπες η πρώτη εμφάνιση του Προτασέβιτς μετά τη σύλληψη – Τι είπε στην «ομολογία» του

25.05.2021 | 16:46

Οι μώλωπες είναι εμφανείς και το πρόσωπό του πρησμένο.

Ο Ρομάν Προτασέβιτς εμφανίστηκε για πρώτη φορά από τη σύλληψή του στο βίντεο που ανάρτησαν στο διαδίκτυο οι Αρχές της Λευκορωσίας.

«Η συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντί μου είναι σωστή στο μέγιστο βαθμό και σύμφωνη με το νόμο. Επίσης, συνεχίζω να συνεργάζομαι με τους ανακριτές και δίνω την ομολογία μου για την κατηγορία της διοργάνωσης μαζικών διαδηλώσεων στο Μινσκ».

Ο τρόπος που μιλά δείχνει ότι όσα λέει είναι προϊόν εξαναγκασμού. Τους ίδιους φόβους έχουν και οι γονείς του δημοσιογράφου.

«Ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει. Ελπίζουμε ότι θα παραμείνει ο εαυτός του και δε θα ενδώσει σε κανένα από τα κόλπα τους. Φοβόμαστε ακόμα και να σκεφτούμε όμως είναι πιθανό να τον χτυπήσουν και να τον βασανίσουν».

Δραματική έκκληση για την κόρη της έκανε η μητέρα της συντρόφου του Προτασέβιτς, δηλώνοντας ότι φοβάται για τη ζωή της.

O Έλληνας επιβάτης της πτήσης

Ο Ιάσων Ζήσης, είναι ο Έλληνας επιβάτης που κατέβηκε μαζί με άλλους 4 από το αεροσκάφος της Ryanair.

Έδωσε, μάλιστα, συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας για να εξηγήσει για ποιο λόγο παρέμεινε στο Μινσκ παρά το γεγονός ότι ο προορισμός του, πριν την αναγκαστική εκτροπή του αεροσκάφους, ήταν το Βίλνιους της Λιθουανίας.

«Είχα μία πτήση από το Βίλνιους στο Μινσκ για να επισκεφθώ τη σύζυγό μου».

Δίπλα του καθόταν, όπως είπε, η σύζυγός του, η οποία εκτελούσε χρέη μεταφράστριας.

«Δεκαπέντε λεπτά πριν την προσγείωσή μας (σ.σ. στο Βίλνιους) πληροφορηθήκαμε ότι υπήρχε ζήτημα ασφαλείας και ότι θα προσγειωνόμαστε στο Μινσκ».

Διδάκτορας στους τομείς των Μαθηματικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών σε πανεπιστήμιο της Ολλανδίας είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας που αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος της Ryanair.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, νωρίτερα έκανε λόγο για παρουσία πρακτόρων της KGB στο αεροπλάνο συνδέοντάς το με το γεγονός ότι κάποιοι από τους επιβάτες παρέμειναν στο Μινσκ.

Οι άλλοι επιβάτες που κατέβηκαν και έδωσαν συνέντευξη στο κρατικό κανάλι είναι η Aleksandra Stabredova και ο Σεργκέι Κουλάκοφ.

Και οι δύο υποστήριξαν ότι παρακάλεσαν τους ανθρώπους του αεροδρομίου να τους επιτρέψουν να παραμείνουν στο Μινσκ γιατί αυτός ήταν ο τελικός τους προορισμός.

Ο «πατερούλης» που έγινε δικτάκτορας

Είναι ο άνθρωπος που παρότρυνε τον λαό του να τον φωνάζει «πατερούλη» (Batka).

Ο δηλωμένος ως «ορθόδοξος άθεος», παντρεύτηκε τον πρώτο του έρωτα το 1975. Απέκτησαν δυο γιους. Ο ηγέτης έχει έναν ακόμα, με γυναίκα που είχε διατελέσει προσωπική του γιατρός. Η σύζυγος ζει σε άλλο σπίτι, από τότε που εξελέγη ο Αλεξάντερ πρόεδρος. Νομικά, είναι ακόμα παντρεμένοι.

Η προσωπική του ζωή καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου ακολουθώντας τη μέθοδο Πούτιν.

Δεν εμφανίζεται ποτέ με γυναίκα στο πλάι του ενώ φαίνεται πως έχει αδυναμία στον τρίτο του γιο που τον έχει πάντα μαζί του.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 25/05/2021

Κόσμος