Ελλάδα

Πρόεδρος Πυροσβεστών: Δύσκολη η φωτιά στον Σχίνο – Τι λέει για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

22.05.2021 | 06:32

Για την πυρκαγιά που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα γης σε Κορινθία και Αττική μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» o Αντώνης Κούκουζας, πυραγός και πρόεδρος Αξιωματικών και υπαξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.

«Δυστυχώς ξεκινήσαμε νωρίς με τις δασικές πυρκαγιές. Δύσκολη φωτιά. Πυρκαγιά που ξεκίνησε νύχτα, σε δύσκολη περιοχή. Συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν να επιχειρούν στην περιοχή. Όλοι οι συνάδελφοι ήταν εμβολιασμένοι με περίσσιο πάθος και αυταπάρνηση. Παρότι είναι εν εξελίξει, η συγκεκριμένη πυρκαγιά δεν μας προβληματίζει. Βοήθησε ότι χθες γύρισε ο άνεμος» σημείωσε.

Αναφορικά με τα αίτια της πυρκαγιάς, τόνισε ότι αυτά ακόμα διερευνώνται. Πάντως, υπογράμμισε, ότι «η πλειοψηφία των πυρκαγιών που έχουμε να αντιμετωπίσουμε προέρχεται από ανθρώπινη αμέλεια».

Υποχρεωτικός εμβολιασμός
Σχετικά με την οδηγία για υποχρεωτικό εμβολιασμό των στελεχών των ΕΜΑΚ, έκανε λόγο για μια διαταγή η οποία «πέρα από άδικη και κινούμενη στα όρια της συνταγματικότητας, μας προσβάλλει».

«Έχουμε δείξει την κοινωνική μας ευαισθησία. Εξ αρχής στηρίζουμε την εθνική προσπάθεια για ανοσία.Από τον Γενάρη, χάρη σε εμάς, υπήρξε απορρόφηση 100% των καθημερινών αδιάθετων δόσεων από πολίτες. Δεν υπήρχε κανένας λόγος για αυτή την οδηγία. Εξοργιστικό να είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο και όχι το ετήσιο τσεκ-απ για παράδειγμα» πρόσθεσε.

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 22/05/2021

Ελλάδα