Ελλάδα

APIVITA: Save the bees – Εκστρατεία ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης

22.05.2021 | 14:09

Όταν καίγεται ένα δάσος είναι σαν να χάνουμε ένα πολύτιμο πνεύμονα οξυγόνου, δηλαδή μία ανεκτίμητη πηγή ζωής. Εξίσου ανεκτίμητη είναι η προσφορά των μελισσών. Έχουν ανακηρυχτεί ως οι πιο σημαντικοί οργανισμοί στον πλανήτη. Αν εξαφανιστούν, θα υπάρξει σοβαρή ζημιά τόσο στη φύση όσο και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Η γονιμοποίηση σχεδόν του 1/3 των καλλιεργειών της γης δεν θα πραγματοποιείτο, αφού εξαρτάται, αποκλειστικά, από την μεταφορά της γύρης.

Η πλειονότητα των φρούτων και των λαχανικών θα εξαφανιζόταν όπως και τα αμύγδαλα. Δεν θα είχαμε μέλι, δεν θα είχαμε ούτε βαμβάκι. Τα μοσχάρια θα λιμοκτονούσαν, αφού θα χάνονταν τα χόρτα βοσκής και η τιμή του κρέατός τους θα έφτανε στα ύψη. Αυτό είναι ένα δείγμα του κόσμου μας χωρίς την ύπαρξη της μέλισσας.

Η κλιματική αλλαγή έχει μειώσει τον παγκόσμιο πληθυσμό του πιο σημαντικού, για την ανθρωπότητα, εντόμου, την ώρα που τα ακραία καιρικά φαινόμενα επηρεάζουν ακόμα και τη σχέση του με τα φυτά από τα οποία τρέφεται.

Η ύπαρξη της μέλισσας συνδέεται άρρηκτα με αυτή του ανθρώπου, με τη σημαντικότητα της σωτηρίας της να αποδεικνύεται και από τη θέσπιση της 20ης Μαΐου ως «Παγκόσμια ημέρα μέλισσας» από τον ΟΗΕ.

Η APIVITA, αντιλαμβανόμενη τη σημαντικότητα τους για τον πλανήτη, γιορτάζει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τη συγκεκριμένη ημέρα.

Η APIVITA, ως μέλος του Οργανισμού «1% for the Planet», δημιούργησε μία μεγάλη…κυψέλη στον εμβληματικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Με το σύνθημα «Save the bees», φιλοδοξεί να καλωσορίσει τους κατοίκους της Αθήνας στο μαγικό κόσμο της μέλισσας και να τους δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψουν από κοντά την αξία και τα οφέλη της επικονίασης, τον τρόπο λειτουργίας ενός μελισσιού αλλά και τις μοναδικές ιδιότητες του μελιού, της πρόπολης και του βασιλικού πολτού.

«Save the bees», λοιπόν. Σώστε τις μέλισσες. Με άμεσα και στοχευμένα μέτρα, προτού οι συνέπειες γίνουν επώδυνες.

 

Videos & Απoσπάσματα από ECO ΓΕΓΟΝΟΤΑ - 22/05/2021

Ελλάδα