Ελλάδα

Νέα επιπλοκή στην υγεία της 44χρονης στην Κρήτη: Συγκλονίζει η μητέρα της – «Θέλω το παιδί μου πίσω»

20.05.2021 | 17:17

Μια εγκεφαλική θρόμβωση οδήγησε την 44χρονη μητέρα από το Βενιζέλειο εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου αργά χτες βράδυ.

Η κατάσταση της υγείας της 44χρονης επιδεινώθηκε ξαφνικά την Πέμπτη, με τους συγγενείς της να ενημερώνονται ότι υπέστη βαριά εγκεφαλική αιμορραγία και επιληπτική κρίση με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη ΜΕΘ όπου θα παραμείνει για τουλάχιστον δύο 24ωρα.

Όπως τονίζει η οικογένεια δεν πρόκειται για αρνητές, αλλά έχουν εμβολιαστεί όλοι. Ήταν η ίδια η 44χρονη που παρακίνησε την οικογένεια να κάνει το εμβόλιο. Το μόνο που ζητάει η οικογένεια είναι να επιστρέψει σπίτι η 44χρονη.

Ξεσπά η μητέρα της 44χρονης

Η μητέρα της 44χρονης μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS.

«Το μόνο που θέλω να γίνει καλά το παιδί μου. Όπως ήταν υγιέστατη πριν το εμβόλιο έτσι να γυρίσει πίσω!».

«Δε θέλω διαφημίσεις. Θέλω το παιδί μου πίσω. Ήταν θετική στα πάντα, μας έπεισε να κάνουμε το εμβόλιο. Μας είπε ”κάντε το εμβόλιο γιατί αν δεν το κάνετε δεν μπορούμε να σας κάνουμε παρέα. Θέλω τη ζωή του παιδιού μου. Ήταν υγιέστατο. Τα παιδιά ρωτάνε ”πού είναι η μαμά; Θέλουμε να τη δούμε”».

Όπως εξηγεί αποκλειστικά στο LIVE NEWS και την Ευαγγελία Μαρινάκη, η κόρη της ήταν εκείνη που την έπεισε κι εκείνη να κάνει το εμβόλιο της Astrazeneca χωρίς η ίδια να εμφανίσει καμία παρενέργεια.

Η κόρη μου ήταν και την ευχαριστώ γιατί είχαμε απομακρυνθεί λόγω κοροναϊού. Εγώ είπα να την πάνε στο Ωνάσειο για καλύτερα όμως δεν ξέρω εγώ θέλω πίσω το παιδί μου. Ούτε αποζημιώσεις θέλω ούτε τίποτα. Το παιδί μου πίσω! Όπως πριν το εμβόλιο. Θέλω την υγεία του παιδιού μου, δε θέλω αποζημιώσεις» .

Η 44χρονη που νοσηλευόταν για 7 ημέρες στο Βενιζέλειο κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ όπου και νοσηλεύεται σε ΜΑΦ σε σταθερή κατάσταση.

Όπως αποκαλύπτει στενός συγγενής στο LIVE NEWS, τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων δείχνουν, όπως λέει, παρενέργεια του εμβολίου.

Σπάνια επιπλοκή

«Εμφάνισε θρόμβο στο κεφάλι, σε ένα μικρό αιμάτωμα σε αγγείο και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ. Βγήκε το αποτέλεσμα από το Ωνάσειο που ερευνά τη συσχέτιση με το σύνδρομο VIΤΤ (επιπλοκή εμβολίου) και έχω στα χέρια μου τη βεβαίωση ότι σε πρώτη φάση είναι ασθενώς θετικό. Πρέπει να γίνουν βέβαια κι άλλες εργαστηριακές μελέτες».

Το σύνδρομο VITT είναι μια σπάνια αλλά σοβαρή επιπλοκή.

Έχει συσχετισθεί με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson

Συνδυάζει θρομβοπενία και θρομβώσεις που εμφανίζονται σε ασυνήθεις θέσεις από την 4η έως την 28η ημέρα μετά τον εμβολιασμό.

Ενώ, η συχνότητα αναφέρεται σε 1 έως 8 περιπτώσεις ανά 1.000.000 δόσεων.

«Πήγαμε μαζί στις 6 Μαϊου και κάναμε το εμβόλιο της Astrazeneca. Μετά από μία εβδομάδα την πάω στο Βενιζέλειο με αφόρητους πόνους στο κεφάλι και μια θολούρα στα μάτια. Της έκαναν εισαγωγή. Την επόμενη μέρα δεν είχε τίποτα, κανένα σύμπτωμα, ούτε ορό δεν της είχαν βάλει και ξαφνικά άρχισαν να καταρρέουν τα αιμοπετάλια της, όπως δηλαδή ακριβώς αναφέρεται στο VIΤΤ. Οι γιατροί διέγνωσαν θρομβοπενία, είχε χαμηλά επίπεδα πηκτικότητας στο αίμα. Όμως, δεν μπορούσαν να της δώσουν αγωγή για αιμοπετάλια γιατί υπήρχε κίνδυνος να κάνει θρόμβωση», αναφέρει συγγενής της 44χρονης.

Σημάδια βελτίωσης για την 47χρονη

Μικρά σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η πορεία υγεία της 47χρονης, που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ με εγκεφαλικό και παράλυση έπειτα από τον εμβολιασμό με AstraZeneca.

Η 47χρονη έχει μια ημιπάρεση η οποία την έχει πάρει κάμποσες μέρες. Θα πάρει μέρες, σιγά σιγά βελτιώνεται η κατάσταση. Βέβαια μου είπαν οι γιατροί ότι έχει βελτίωση.
Στην περίπτωση του 35χρονου αναφέρθηκε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης τονίζοντας πως η διάγνωση του νοσοκομείου είναι θρομβωτικό επεισόδιο που συνδέεται με τον εμβολιασμό του.

«Το νοσοκομείο έχει βγάλει τη διάγνωση για τον 35χρονο. Η διάγνωση του νοσοκομείου είναι θρομβωτικό επεισόδιο, επεισόδιο που συνδέεται με το εμβόλιο» αναφέρει ο Νόκος Τζανάκης, Καθηγητής πνευμονολογίας.

Ελλαττωματική παρτίδα;

Φωτιές άναψε η χθεσινή δήλωση του Γιώργου Χρούσου στο LIVE NEWS σύμφωνα με την οποία η ταυτόχρονη εμφάνιση 3 περιστατικών θρομβώσεων στην Κρήτη ίσως οφείλεται σε ελαττωματική παρτίδα, σύμφωνα με τον Γιώργο Χρούσο, Μέλος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Εάν είναι από το ίδιο εμβόλιο και αν είναι όλα θρομβώσεις μήπως κάτι συμβαίνει με την παρτίδα που πήγε στην Κρήτη. Πρέπει να κοιταχτεί τι έγινε με την παρτίδα.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση πάντως, ο Βασίλης Κικίλιας απέρριψε τη θεωρία περί προβληματικής παρτίδας.

«Σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορώ να σχολιάσω τα περί ελαττωματικής παρτίδας. Δεν υπάρχει καν συνάφεια για κάτι τέτοιο» δήλωσε.

Όλοι οι φάκελοι έχουν αποσταλεί στον ΕΟΦ ενώ η επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης είναι αυτή που θα βγάλει την τελική γνωμάτευση για τα περιστατικά.

 

 

 

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 20/05/2021

Ελλάδα