Ελλάδα

Λάρισα: Γυναικολόγος καλούσε μέσω FB τον κόσμο να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

19.05.2021 | 06:42 Eνσωμάτωση

Σάλος έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία της Λάρισας από τις δημόσιες παρεμβάσεις μίας γυναικολόγου, η οποία τάσσεται κατά των εμβολίων του κορωνοϊού και προτρέπει τους πολίτες να μην εμβολιαστούν.

Μετά το πρόσφατο περιστατικό από την Λαμία όπου μία γιατρός σε εμβολιαστικό κέντρο και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Λαμίας, παρακινούσε τον κόσμο να μην εμβολιαστεί, αυτή την φορά μία γιατρός από τη Λάρισα συγκεντρώνει την προσοχή.

Τώρα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η γυναικολόγος προβαίνει συχνά πυκνά σε δημόσιες τοποθετήσεις της στο Facebook διακινώντας θεωρίες συνωμοσίας για παρενέργειες των εμβολίων, όπως «καταστροφή αγγείων» και «διαταραχές στο ανθρώπινο DNA».

Χαρακτηριστική είναι μία πρόσφατη ανάρτησή της η οποία δεν υπάρχει πλέον στο προφίλ της και έκανε τον γύρο του διαδικτύου στην οποία έκανε λόγο για μεγάλες παρενέργειες σημειώνοντας πως ενάντια στον κορωνοϊό υπάρχουν θεραπείες, οι οποίες έχουν και γρήγορα αποτελέσματα. Στη συνέχεια μιλούσε για πολλούς νεκρούς στην χώρα μας από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και παρακινούσε τον κόσμο να «είναι γενναίος» σημειώνοντας πως «ο λαός έχει αντιληφθεί την αλήθεια».

Έκλεινε δε λέγοντας «όχι στην παγκοσμιοποίηση» και τονίζοντας πως «η Γη φτάνει για όλους».

Μετά τις αντιδράσεις, η γυναικολόγος κατέβασε την ανάρτηση, ενώ αναμένεται να περάσει από πειθαρχικό.

Κάλυμνος: Ιδιώτες προσφέρουν φιάλες οξυγόνου για τις ανάγκες τους ασθενείς με κορωνοϊό

Δωρεάν φιάλες οξυγόνου για τις ανάγκες της Μονάδας Covid-19 στο Νοσοκομείο Καλύμνου έχουν προσφέρει αρκετοί ιδιώτες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αρκετοί ιδιώτες έδειξαν συγκινητικό ενδιαφέρον για να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου, που είναι πολύ μεγάλες. Καθημερινά απαιτούνται 18-25 φιάλες οξυγόνου για τους νοσηλευομένους στη Μονάδα covid-19.

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία προμήθειας και εγκατάστασης στο Νοσοκομείο Καλύμνου μίας μονάδας παραγωγής οξυγόνου, δυνατότητας 20 κυβικών/ώρα αξίας 118.900 ευρώ για την κάλυψη των έκτακτων και αυξανόμενων αναγκών δημόσιας υγείας από τη διάδοση του κορωνοϊού.

Καβάλα: 80 γονείς αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο λόγω των self-tests

Δεκάδες γονείς στην Καβάλα αρνούνται να στείλουν στο σχολείο τα παιδιά τους αντιτιθέμενοι στη διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ. Μάλιστα, έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, σημειώνοντας ότι είναι μόνο η αρχή των ενεργειών που θα αναλάβουν.

«Ζητάμε το νόμιμο. Το self-test σε παιδιά είναι παράνομο», τονίζει η Αντωνία Σπυροπούλου, μητέρα μαθητών, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι αρνήτρια της πανδημίας. «Δεν αμφισβητώ την ασθένεια. Όμως αφού βρισκόμαστε σε τέτοια κατάσταση γιατί άνοιξαν τα σχολεία και δεν συνέχισε η εξ αποστάσεως μάθηση;», είπε.

Η κ. Σπυροπούλου σημείωσε ότι η διενέργεια των τεστ σε παιδιά, «αφαιρεί την ελευθερία του ατόμου», αφού αν δεν κάνει το τεστ το παιδί δεν μπορεί να πάει στο σχολείο. «Είναι εκβιαστικό αυτό. Του αφαιρεί την επιλογή να αποφασίσει».

Η μητέρα ζήτησε έγκριση του τεστ με το σάλιο «αφού δεν προκαλεί πρόβλημα», ενώ τόνισε ότι δημιουργείται «ένα πλασματικό αποτέλεσμα», αφού γονείς δηλώνουν το αποτέλεσμα του τεστ των παιδιών τους χωρίς να το έχουν κάνει. «Είμαι υπέρ της εξ αποστάσεως μάθησης», κατέληξε η μητέρα, σημειώνοντας ότι είναι και κατά του εμβολιασμού.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 19/05/2021