Ελλάδα

Έληξαν οι συμβάσεις καθαριστριών και οι γονείς καθαρίζουν τα σχολεία

19.05.2021 | 08:45 Eνσωμάτωση

Την κατάσταση στα χέρια τους έχουν πάρει γονείς στο σχολείο στο 71ο δημοτικό σχολείο Αθηνών, στο Κουκάκι, αφού λόγω έλλειψης καθαριστριών, έχουν αναλάβει οι ίδιοι να καθαρίζουν τους χώρους του σχολείου, προκειμένου να διαφυλάξουν την υγεία των παιδιών τους.

«Δεν μπορεί μια καθαρίστρια να καθαρίσει ένα σχολείο, με δώδεκα τμήματα δημοτικού και 4 νηπιαγωγείου. Έχει ζητηθεί επανειλημμένα να ανανεωθούν οι συμβάσεις των καθαριστριών. Εμείς αναλάβαμε την καθαριότητα του σχολείου. Τις τουαλέτες, τις επιφάνειες που ακουμπούν τα παιδιά. Είμαστε τέσσερα άτομα και εκ περιτροπής όποιος άλλος μπορεί να βοηθήσει. Ερχόμαστε κάθε μέρα με βάρδιες, όποτε μπορούμε από τη δουλειά μας. Το σχολείο μας έχει ήδη κλειστά δύο τμήματα λόγω κορωνοϊού. Θα έπρεπε να υπάρχει τουλάχιστον άλλη μία καθαρίστρια», εξήγησε η κ. Γιώτα Μπακομιχάλη, μητέρα μαθητών δημοτικού.

«Έχουμε αρκετά χρόνια πρόβλημα και βοηθάμε όπως μπορούμε. Δε φτάνει η καθαριότητα που γίνεται στο σχολείο μας, και πόσο μάλλον τώρα με κορωνοϊό. Εύχομαι να μην έχουμε άλλο κρούσμα στο σχολείο. Ας βάλουν υπογραφή στις συμβάσεις, να μας στείλουν έστω μία κυρία για καθαριότητα. Έχουμε μόνο μία κυρία τώρα, που δεν αρκεί για όλο το συγκρότημα. Έρχομαι εδώ και μερικά χρόνια και καθαρίζω, μαζί με άλλες μητέρες, κάθε Σάββατο», είπε από την πλευρά της η κ. Γεωργία Ζάκκα, μητέρα μαθητή δημοτικού.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 19/05/2021