Πολιτική

Γιάννης Λάγος: Πρώτο βράδυ στις φυλακές Δομοκού

16.05.2021 | 13:16 Eνσωμάτωση

Από χθες ο Γιάννης Λαγός βρίσκεται στις φυλακές Δομοκού προκειμένου να εκτίσει τη ποινή των 13 ετών κάθειρξη που του έχει επιβληθεί για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ ανίχνεσευσης του κορωνοϊου και οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο απομόνωσης.

Εφόσον βγει αρνητικό τότε θα αποφασιστεί μετά από συνέντευξη με τον διευθυντή σε ποιο κελί θα κρατηθεί και εάν θα είναι μαζί με άλλους καταδικασμένους για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Στο Δομοκό κρατείται σύσσωμη η διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής μεταξύ των οποίων ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο Γιάννης Λαγός επιθυμούσε να εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, ωστόσο, ο εισαγγελέας εκτελέσεως ποινών τον παρέπεμψε στη γενική γραμματεία αντεγκληματικής πολιτικής.

Εφόσον εξακολουθεί να το επιθυμεί μπορεί να καταθέσει αίτημα στην ΚΕΜ για τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό.

Η είσοδος στις φυλακές

Με χειροπέδες και τη μάσκα όπως πάντα κάτω από τη μύτη ο Γιάννης Λαγός περνά μαινόμενος το κατώφλι του εισαγγελέα, επιχειρώντας ένα νέο κακοπαιγμένο σόου της τελευταίας στιγμής. Το ίδιο έκανε και βγαίνοντας.

Πολέμησε το σύστημα από… τις Βρυξέλλες

«Το υποσχέθηκα. Θα τους κάνω να μην ξέρουν από πού να φύγουνε». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που είχε πει ο Λαγός εντός ελληνικού εδάφους λίγες ημέρες μετά την απόφαση της δικαιοσύνης που τον καταδίκασε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και λίγες ώρες πριν πάρει το πρώτο αεροπλάνο για να κρυφτεί στις Βρυξέλλες.

Χτες, 8 μήνες μετά την ιστορική απόφαση ο Λαγός γύρισε στον τόπο των αποτρόπαιων εγκλημάτων του με χειροπέδες προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή.

Αλλά ούτε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια πήγε, ούτε καν έφεση κατά της απόφασης για έκδοσή του στην Ελλάδα δεν έκανε, καθώς κατάλαβε πως όσα τερτίπια και αν σκαρφιστεί, δεν θα καταφέρει τελικά να αποφύγει το κελί.

Άλλωστε μετά την πανηγυρική άρση της ασυλίας του από το ευρωκοινοβούλιο, ο πάλαι ποτέ σκληροπυρηνικός τσαμπουκάς του αμετανόητου νεοναζί φαίνεται πως δεν άντεξε τη ζωή πίσω από τα κάγκελα της Βελγικής φυλακής του Saint Gilles.

Και αφού δεν είχε ούτε μαξιλάρι η έκδοση στην Ελλάδα ήταν μονόδρομος. Βέβαια ο Γιάννης Λαγός είχε φροντίσει να ζητήσει την έκτιση της ποινής του στον Κορυδαλλό για να μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα του ευρωβουλευτή.

Το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου  

Το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου έπαιξε κομβικό ρόλο στις δολοφονικές επίθεσης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έως τις επιθέσεις ταγμάτων εφόδου στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα και κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών. Εγκλήματα για τα οποία κάποτε δήλωνε περήφανος, κρυμμένος ωστόσο πίσω από τη βουλευτική ασυλία.

Oι ελληνικές αρχές κινήθηκαν άμεσα για την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, όσο και για την παράδοση του Λαγού, τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η ώρα της φυλακής έφτασε για τον Λαγό

Εκτός από 13 χρόνια και 8 μήνες κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης εγκληματικής οργάνωσης και οπλοκατοχή ο Λαγός έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε 8 μήνες με αναστολή για την αιματηρή εισβολή ομάδας χρυσαυγιτών στον Κοινωνικό Χώρο συνεργείο ως ηθικός αυτουργός.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 16/05/2021