Καιρός

Ανοιξιάτικος καιρός την Δευτέρα

16.05.2021 | 13:49

Τη Δευτέρα η μέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με εξαιρετικές, ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα.

Ένα πέρασμα από αραιές νεφώσεις αναμένεται νωρίς το πρωί στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, κινούμενες όμως νοτιότερα προς την Κρήτη θα
διαλυθούν.

Επίσης στη δυτική Ελλάδα νωρίς το πρωί, η ορατότητα θα είναι τοπικά
περιορισμένη. Το μεσημέρι θα συννεφιάσει πρόσκαιρα και στα βόρεια, και πιθανόν να υπάρξει σε τοπικό επίπεδο μια αστάθεια, που θα δώσει τοπικές βροχές στα βορειότερα ορεινά τμήματα της Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει άνοδο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Θα φτάσει λοιπόν στα βόρεια τους 28 βαθμούς, 28 και στα δυτικά και θα πλησιάσει τους 30-32 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι μέγιστες τιμές, δηλαδή θερμοκρασίες κοντά στους 32 βαθμούς Κελσίου αναμένονται σε περιοχές στη Θεσσαλία και στην Βοιωτία, πιθανόν και στη Χαλκίδα.

Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα κυμανθούν από 24 μέχρι 27 βαθμούς
Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο στα βόρεια τμήματα αρχικά ασθενείς θα ενισχυθούν το απόγευμα στα 5-6 μποφόρ, στα νότια θα πνέει ένα δυτικό ρεύμα σε παρόμοια ένταση, μέχρι 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις το πρωί και γενικά αίθριος καιρός για το υπόλοιπο της ημέρας. Η θερμοκρασία από 16-29 και οι άνεμοι σε νότιες διευθύνσεις 3-4 στον Ευβοϊκό και 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο, το μεσημέρι όμως και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 14-28 , με νοτιοανατολικό άνεμο στο Θερμαϊκό 3-5 μποφόρ.

Να περάσουμε και στην Τρίτη , όπου θα συνεχιστεί το καλοκαιρινό σκηνικό του καιρού. Ηλιοφάνεια προβλέπεται σε όλη τη χώρα, με αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η ζέστη θα συνεχιστεί με 29 βαθμούς το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια, 33 στα ανατολικά ηπειρωτικά και 30-31 στο Αιγαίο. Και οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί σε ήπιες εντάσεις 3-5 και μόνο στα νότια θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Κλείνοντας, και την Τετάρτη περιμένουμε βροχές σε τοπικό επίπεδο, το μεσημέρι και το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ φαίνεται ότι θα απολαύσουμε τον ήλιο στην υπόλοιπη χώρα.

Για άλλη μια ημέρα αναμένονται καλές θερμοκρασίες, λίγο πιο
υψηλές από τις αναμενόμενες για την εποχή, 30-33 βαθμούς οι μέγιστες κατά μέσο όρο. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4-6 μποφόρ, βορειοδυτικοί στο Ιόνιο, δυτικοί νοτιοδυτικοί στο Αιγαίο.

Καιρός