Πολιτική

Αμετανόητα προκλητικός ακόμη και κατά την έκδοση του στην Ελλάδα ο Λαγός

16.05.2021 | 06:48 Eνσωμάτωση

Στην Αθήνα έφτασε εχθές ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός. Με το που προσγειώθηκε τον παρέλαβε η κλούβα της Αστυνομίας, η οποία τον οδήγησε στον εισαγγελέα και από εκεί στις φυλακές του Δομοκού.

«Για την ορθοδοξία και την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία», φώναζε βγαίνοντας από την κλούβα παραμένοντας προκλητικός και αμετανόητος. Στις φυλακές όπου και έφτασε πριν λίγη ώρα θα εκτίσει ποινή των 13 ετών και 8 μηνών.

Με χειροπέδες και τη μάσκα όπως πάντα κάτω από τη μύτη ο Γιάννης Λαγός περνά μαινόμενος το κατώφλι του εισαγγελέα, επιχειρώντας ένα νέο κακοπαιγμένο σόου της τελευταίας στιγμής. Το ίδιο έκανε και βγαίνοντας.

Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που είχε πει ο Λαγός εντός ελληνικού εδάφους λίγες ημέρες μετά την απόφαση της δικαιοσύνης που τον καταδίκασε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και λίγες ώρες πριν πάρει το πρώτο αεροπλάνο για να κρυφτεί στις Βρυξέλλες.

Χτες, 8 μήνες μετά την ιστορική απόφαση ο Λαγός γύρισε στον τόπο των αποτρόπαιων εγκλημάτων του με χειροπέδες προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή.

Αλλά ούτε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια πήγε, ούτε καν έφεση κατά της απόφασης για έκδοσή του στην Ελλάδα δεν έκανε, καθώς κατάλαβε πως όσα τερτίπια και αν σκαρφιστεί, δεν θα καταφέρει τελικά να αποφύγει το κελί.

Άλλωστε μετά την πανηγυρική άρση της ασυλίας του από το ευρωκοινοβούλιο, ο πάλαι ποτέ σκληροπυρηνικός τσαμπουκάς του αμετανόητου νεοναζί φαίνεται πως δεν άντεξε τη ζωή πίσω από τα κάγκελα της Βελγικής φυλακής του Saint Gilles.

Και αφού δεν είχε ούτε μαξιλάρι η έκδοση στην Ελλάδα ήταν μονόδρομος. Βέβαια ο Γιάννης Λαγός είχε φροντίσει να ζητήσει την έκτιση της ποινής του στον Κορυδαλλό για να μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα του ευρωβουλευτή.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 16/05/2021