Πολιτική

Σφαγή Ρωμανού – Βέττα: Η «αντεθνική προπαγάνδα» στον τουρισμό και ο Ποινικός Κώδικας

15.05.2021 | 10:15 Eνσωμάτωση

Σφοδρή αντιπαράθεση για το άνοιγμα του τουρισμού και για τον Ποινικό Κώδικα είχαν στο «MEGA ΣΑββατούριακο» ο διευθυντής γραφείου Τύπου Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας.

«Και πέρυσι κατηγορούσαν για το άνοιγμα του τουρισμού. Βραβευτήκαμε από το Διεθνές Συμβούλιο Τουρισμού για το άνοιγμα τουρισμού όσον αφορά τον covid -19. Οι εμβολιασμοί προχωράνε με πολύ καλούς ρυθμούς. Ανοίγουμε με πολύ καλύτερες προοπτικές» σημείωσε ο κ. Ρωμανός, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για αντεθνική προπαγάνδα στο θέμα του τουρισμού και εξ αφορμής και της συνέντευξης του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, στο BBC.

«Την ίδια μέρα ο κ. Θεοχάρης ήταν και σε ένα άλλο βρετανικό κανάλι μεγάλης εμβέλειας και ήταν η καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα. Αυτό δεν το είδα να προβάλλεται καθόλου» πρόσθεσε. «Ο κ. Παππάς σε αντίστοιχη σκληρή κυβέρνηση σε γερμανικό δίκτυο πριν χρόνια είχε αποχώρηση» συμπλήρωσε.

«Ώς έλληνας πολίτης ένιωσα άσχημα όταν ένας βρετανός δημοσιογράφος αναφερόταν με αποικιακό τρόπο στον κ. Θεοχάρη. Όμως νομίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε το ψέμα και την επικοινωνία εξαγώγιμο προϊόν» ανέφερε ο κ. Βέττας, λέγοντας ότι ο βρετανός δημοσιογράφος χρησιμοποίησε στοιχεία.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να μην αποτελούν τα self – test την μόνη γραμμή άμυνας για την είσοδο των τουριστών στη χώρα μας, ευχόμενος να πάει καλά τουριστικά η χώρα.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη κάλυψη εμβολιών, μοριακά τεστ και σοβαρή επίβλεψη για να μη γίνουν όσα έγιναν το περσινό καλοκαίρι. Μια χώρα για να στείλει της τουρίστες της σε άλλη χώρα κοιτά το ποσοστό εμβολιασμού» υπογράμμισε.

Ο κ. Ρωμανός απάντησε στον κ. Βέττα ότι σύντομα τα νησιά μας θα είναι covid free.

«Το εύχομαι να πάμε καλά» είπε ο κ. Βέττας.

«Δεν το εύχεστε» απάντησε ο κ. Ρώμανος.

«Το εύχομαι. Φοβάμαι μην διαψευστείτε» αντέτεινε ο κ. Βέττας, για να του απαντήσει το στέλεχος της ΝΔ: «Δεν το εύχεστε. Δεν προσκαλέσετε τους τουρίστες να έρθουν στην χώρα».

Γλυκά Νερά
Με αφορμή το ιδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά, ο κ. Βέττας υποστήριξε ότι πρέπει να αλλάξει ο Ποινικός Κώδικας και να συζητήσει το πολιτικό σύστημα το οργανόγραμμα της αστυνομίας.

«Κωμικοτραγικό να ακούμε τον ΣΥΡΙΖΑ που πριν δύο μήνες διαδήλωνε ‘’έξω οι αστυνόμοι από τις γειτονιές’’ σήμερα να λέει για την ανάγκη αστυνόμευσης» είπε ο κ. Ρωμανός, κάνοντας λόγο ότι ήδη έχουν αλλάξει στοιχεία από τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις εθνικές εκλογές του 2019.

Τέλος, έκανε λόγο ότι επί ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνθηκε το αστυνομικό τμήμα από τα Γλυκά Νερά.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 15/05/2021