Ελλάδα

Αποστολή MEGA σε ελληνικά νησιά: Πώς άνοιξε ο τουρισμός

15.05.2021 | 08:25 Eνσωμάτωση

Επαναλειτουργεί από χθες ο τουρισμός στην χώρα μας και το MEGA τρία νησιά που αποτελούν αγαπημένο προορισμό για ξένους και έλληνες προκειμένου να καταγράψει το κλίμα της πρεμιέρας στην ντόπια «βαριά βιομηχανία».

Η μαγευτική Σαντορίνη έχει ήδη αρχίσει να υποδέχεται τουρίστες.

Μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Ορφανός δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού στο νησί. «Προτεραιότητά μας η ασφάλεια τόσο για τουρίστες όσο και για εργαζόμενους και ντόπιους» πρόσθεσε.

Παράλληλα, εξήγησε ότι θα υπάρχουν τουριστικές προσφορές στο νησί φέτος και πώς αυτό παρέχει διακοπές «για όλα τα βαλάντια».

Μύκονος
Τις πρώτες πτήσεις από Ισραήλ, Ελβετία, Μύκονο και Κατάρ δέχθηκε χθες η Μύκονο, ενώ οι πτήσεις από χώρες του εξωτερικού θα συνεχιστούν σήμερα.

Εντούτοις, το «νησί των ανέμων» δεν έχει γεμίσει ακόμα.

«Περιμένουμε ότι τις επόμενες μέρες θα αρθούν τα μέτρα περιορισμού σε ότι αφορά την μουσική και το ωράριο» σημείωσε στην πρωινή εκπομπή του MEGA o Ηρακλής Ζησιμόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών του νησιού.

Επιπλέον, ο κ. Ζησιμόπουλος τόνισε ότι στην Μύκονο φέτος προσβλέπουν και στον ελληνικό τουρισμό.

Ζάκυνθος
Θετικό νέο χαρακτηρίζουν στη Ζάκυνθο το γεγονός ότι ο κολοσσός TUI θα έχει πτήσεις από και προς το νησί αρχής γενομένης από την 17η Μαΐου.

Ο Βασίλης Κάκαρης, διευθυντής ξενοδοχείου στη Ζάκυνθο, εξήγησε ότι η συντριπτική πλειονότητα των τουριστών στο νησί είναι βρετανοί.

Εκτίμησε, δε, ότι από τα μέσα Ιουλίου θα υπάρχει σημαντική αύξηση του τουρισμού.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 15/05/2021