Κόσμος

Μαρτυρία: Πώς έζησα τον εφιάλτη με τη «βροχή» από ρουκέτες στο Τελ Αβίβ – Μ. Επιτροπάκης στο Mega

13.05.2021 | 09:52 Eνσωμάτωση

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του Μάνου Επιτροπάκη, μουσικού που είχε βρεθεί με την ομάδα του Νίκου Βέρτη στο Τελ Αβίβ για συναυλία, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με την έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή, ακούγοντας τις ρουκέτες να πέφτουν πάνω από τα κεφάλια τους.

«Ευτυχώς δεν ήταν τόσο οδυνηρό όσο θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Βρήκαμε εύκολα προφύλαξη στα καταφύγια και μέχρι να καταλάβουμε τι έγινε, πέρασε ο χρόνος. Μας καθησύχασαν οι υπεύθυνοι. Πηγαίνω σχεδόν κάθε χρόνο στο Ισραήλ και δεν είχαμε ποτέ κανένα πρόβλημα. Παίζω τσέλο, συνεργάζομαι με τον Νίκο Βέρτη εδώ και δέκα χρόνια», είπε ο κ. Επιτροπάκης.

«Ήμασταν στο αεροδρόμιο, μόλις είχαμε κατέβει, πήραμε τις βαλίτσες μας, κάναμε το τεστ και ξαφνικά ακούω σειρήνες. Δεν κατάλαβα τι γινόταν στην αρχή και είδα κόσμο να τρέχει πανικόβλητος σε μια κατεύθυνση, και αρχίσαμε να τρέχουμε και εμείς. Μας οδήγησαν στις υπόγειες εγκαταστάσεις, στα καταφύγια που έχουν για αυτό το σκοπό», περιέγραψε ο ίδιος.

«Όταν τελείωσε η κατάσταση στο αεροδρόμιο, πήγαμε στο ξενοδοχείο. Κατά τις 3 το πρωί, μόλις είχαμε πέσει για ύπνο, ακούσαμε βόμβες έξω από τα παράθυρά μας και αμέσως τον συναγερμό. Μας είχαν ενημερώσει ότι αν ακούσουμε συναγερμό έπρεπε να πάμε σε κάποιες σκάλες στο ξενοδοχείο για να μας οδηγήσουν στο καταφύγιο. Στο ξενοδοχείο έχουν ένα μικρό σαν κελί, ένα μικρό δωμάτιο. Φαντάζομαι πως είναι παλιές αυτές οι εγκαταστάσεις. Στο Ισραήλ έχουν φτιαχτεί τα πάντα έτσι», συνέχισε ο ίδιος αναφορικά με την τρομακτική περιπέτεια.

«Τελικά αναβλήθηκαν οι συναυλίες και βρέθηκε μια πτήση και πετάξαμε στην Αθήνα. Όλα έγιναν κανονικά. Και ο Νίκος Βέρτης είναι καλά, και όλοι οι μουσικοί το ίδιο», κατέληξε ο κ. Επιτροπάκης.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 13/05/2021