Υγεία

Κορωνοϊός: «Ψάχνω την αλήθεια για τη μητέρα μου» – Συγκλονίζει ο γιος της 68χρονης από την Πέλλα που κατέληξε ώρες μετά το εμβόλιο

12.05.2021 | 17:41

Συγκλονίζει ο γιος της 68χρονης από την Πέλλα που κατέληξε λίγες μόλις ώρες μετά τον εμβολιασμό της. 1 εβδομάδα μετά τον θάνατό της, ο γιος της μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS ζητά επίμονα να μάθει την αλήθεια.

«Μόνο αυτό. Τίποτε άλλο δεν θέλουμε αυτή τη στιγμή. Να μάθουμε ακριβώς τι έγινε. Γιατί κάτι έγινε. Δεν ‘έφυγε’ έτσι η μητέρα μας. Την πήγαμε το πρωί και το βράδυ όταν την ξαναπήγαμε δεν προλάβαμε να την ξαναπάρουμε».

Στις 4 Μαΐου η 68χρονη γυναίκα έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer. Τα σοβαρά συμπτώματα που εμφάνισε το βράδυ της ίδιας μέρας την έστειλαν στο νοσοκομείο της Έδεσσας.

«Πήγαμε στο νοσοκομείο με κάποια συμπτώματα από το σπίτι ήδη τα οποία ήταν συνήθη συμπτώματα δηλαδή εμετός διάρροια, εφίδρωση και πόνος στο στήθος».

Μετά από 4 ώρες στο νοσοκομείο, η 68χρονη γύρισε σπίτι. Όμως τα συμπτώματα επανεμφανίστηκαν δριμύτερα μέσα στη νύχτα.

«Πήγε η αδερφή μου και την πήρε από το σπίτι κατευθείαν αλλά ήταν το τελευταίο. Έπαθε έμφραγμα, έχασε τις αισθήσεις της μέσα στο αυτοκίνητο λίγα χιλιόμετρα πριν φτάσουμε στο νοσοκομείο».

Μίση ώρα μετά τη 2η διακομιδή της η γυναίκα κατέληξε.

«Η μητέρα μου έκανε το εμβόλιο πολύ συνειδητά κι εμείς έχουμε κλεισμένοι άλλοι ραντεβού για να κάνουμε κι εμείς το εμβόλιο. Δεν είμαστε αρνητές του εμβολίου σε καμία περίπτωση. Απλά συνέβη αυτό και θέλουμε να μάθουμε τι συνέβη».

Φως στον μυστηριώδη θάνατο θα ρίξει ο ιατρικός φάκελος ο οποίος δεν έχει παραδοθεί ακόμα στην οικογένεια του θύματος.

Γιατρός έλεγε στον κόσμο να μην εμβολιαστεί

«Τους έλεγε δεν πρέπει να κάνετε το εμβόλιο γιατί είναι επικίνδυνο και μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα».

Κι όμως αυτά τα λόγια βγήκαν από στόμα γιατρού, η οποία χτες το απόγευμα έδιωχνε τον κόσμο από το Κέντρο Υγείας Λαμίας, προειδοποιώντας τους μάλιστα πως κινδυνεύουν από το εμβόλιο.

«Με αποτέλεσμα κάποιοι υπερήλικοι να φοβηθούν, να τρομάξουν, να φύγουν βέβαια με την επέμβαση του διευθυντή οι πολίτες επανήλθαν και δεν χάθηκε ούτε μία εμβολιαστική δόση», λέει ο Φώτης Σερέτης, διοικητής 5ης ΥΠΕ.

«Ναι βέβαια. Εγώ της έκανα συστάσεις χτες, ήρθα εδώ στο κέντρο υγείας. Πήραν τηλέφωνο τα παιδιά που δουλεύουν εδώ υπάλληλοι στο εμβολιαστικό κέντρο και ήρθα και της έκανα συστάσεις. Ηρέμησα τον κόσμο καταρχήν, συνέχισα την εμβολιαστική διαδικασία εγώ γιατί αυτή έφυγε. Την έδιωξα», λέει ο Ηλίας Καραγεώργης, διευθυντής κέντρου υγείας Λαμίας.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως η 42χρονη γιατρός είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer τον περασμένο Γενάρη χωρίς ν’ αναφέρει καμία παρενέργεια.

«Το εμβόλιο το έχει κάνει μαζί με όλους τους υγειονομικούς τον Γενάρη. Έκανε εμβόλια τον Φεβρουάριο, συμμετείχε στην εμβολιαστική διαδικασία χωρίς κανένα πρόβλημα. Πήρε άδεια ειδικού σκοπού γιατί είχε παιδί στα νήπια που έκλεισαν λόγω lockdown κι όταν επανήλθε ήρθε έτσι».

Η συγκεκριμένη υγειονομικός είναι γυναικολόγος στην ειδικότητα, μόνιμος γιατρός του ΕΣΥ ενώ ανήκει στη δυναμικότητα του Κέντρου Υγείας από τον Σεπτέμβριο του 2020.

«Παραπέμπω τη συγκεκριμένη γιατρό σε πειθαρχικό κι έδωσα άμεσα εντολή στο ΚΥ για αναστολή των καθηκόντων της. Ήταν μια συμπεριφορά κατάπτυστη, επικίνδυνη η οποία προκαλεί φόβο τρόμο και παραπληροφόρηση».

Το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας έχει κάνει μέχρι στιγμής περισσότερους από 4.000 εμβολιασμούς με το σκεύασμα της Pfizer χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Συνεχίζονται οι εμβολιασμού των 30ρηδων

Η κάμερα του LIVE NEWS για ακόμη μια μέρα βρέθηκε στα εμβολιαστικά κέντρα και κατέγραψε την κίνηση που είναι μεγάλη τις τελευταίες ημέρες.

«Να σας πω μόλις βγω γιατί στις 12 έχω ραντεβού. Όχι δεν αγχώνομαι».

Άλλοι προσήλθαν με μεγαλύτερη διστακτικότητα.

«Θα δείξει. Τι να κάνουμε, αφού πρέπει να το κάνουμε».

Κι άλλοι ήρθαν ν’ αλλάξουν το ραντεβού τους. Να επιχειρήσουν τουλάχιστον.

Οι ειδικοί πάντως επισημαίνουν ότι οι θρομβώσεις από εμβόλιο είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 12/05/2021

Υγεία