Πολιτική

Κόντρα Πιπιλή – Ξενογιαννακοπούλου για την εγκληματικότητα

12.05.2021 | 09:55 Eνσωμάτωση

Αντιπαράθεση για την εγκληματικότητα με αφορμή το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά είχαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» οι βουλευτές Φωτεινή Πιπιλή (ΝΔ) και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ).

«Όλα αρχίζουν και τελειώνουν όχι με την ακραία εγκληματικότητα που υπάρχει. Αλλά με την έλλειψη της ορθής απόδοσης δικαιοσύνης, ανάλογα με το έγκλημα που διαπράχθηκε» σημείωσε η κ. Πιπιλή, τονίζοντας την ανάγκη για αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα ώστε «να καλύπτεται το περί κοινού δικαίου αίσθημα».

Ακόμα, έκανε λόγο ότι υπάρχει κενό στο νόμο περί ποινών. «Υπάρχει κενό στο νόμο περί ποινών. Πέρασαν 2 χρόνια και η επιτροπή των νομοτεχνικών που συνεδριάζει με τη νέα κυβέρνηση, δεν έβγαλε ακόμα πόρισμα» πρόσθεσε.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από το ειδεχθές έγκλημα. Βασικό πρόβλημα είναι το έλλειμα ασφάλειας και η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Το περίφημο δόγμα ‘’νόμος & τάξη’’ εξαντλείται στην καταστολή για το φοιτητικό κίνημα, τις πλατείες και τις διαμαρτυρίες» υπογράμμισε από την πλευρά της η. Ξενογιαννακοπούλου.

Εργασιακά

Σχετικά με την σημερινή παρουσίαση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ότι πρόκειται για «μαύρη μέρα για την χώρα, γιατί ανακοινώνεται ένα νομοσχέδιο που καταργεί 8ώρο, συνδικαλιστικά δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις».

«Ψέματα, λέτε ψέματα» αντέτεινε η «γαλάζια» βουλευτής.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 12/05/2021