Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας στις 00:30, καταργούνται SMS, click away, click inside

12.05.2021 | 17:29

Η ώρα της ουσιαστικής επανεκκίνησης της οικονομίας αλλά και μεγαλύτερης ελευθερίας στις μετακινήσεις έφτασε με τον τουρισμό να δίνει τον τόνο στα ανοίγματα.

Στις 6 το απόγευμα θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις. Από την Παρασκευή 14 Μάϊου ανοίγουν οι διαδημοτικέ μετακινήσεις με ισχυρή σύσταση για αρνητικό self test από την επιτροπή για τις υπερτοπικές μετακινήσεις και με υποχρεωτικό το self test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού για μετακινήσεις με πλοία ή αεροπλάνα

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει πλέον στις 00:30 και αυτό επειδή η εστίαση θα λειτουργεί ως τις 00:15. Καταργείται το click inside και το click away και τα μηνύματα τόσο στο 13032 όσο και στο 13033 όσο για τα γυμναστήρια θα ανοίξουν και πάλι από τις 17 ή 24 Μάϊου με υποχρεωτική την μάσκα.

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα για την προμήθεια από μαθητές και εκπαιδευτικούς των 2 δωρεάν self test από τα φαρμακεία για να προσέλθουν στα σχολεία αύριο Πέμπτη 13 Μαΐου καθώς και την ερχόμενη Δευτέρα 17 Μαΐου.

Όλοι πρέπει να δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet.

Στη διαδικασία των self test έχουν καταγραφεί πάντως κάποια προβλήματα, καθώς υπήρξαν περιπτώσεις με «ψευδώς θετικά» μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και ελλείψεις.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 12/05/2021

Ελλάδα