Υγεία

Ψαλτοπούλου: Ασφαλές το εμβόλιο της Astrazeneca

11.05.2021 | 18:57

Στο πρόγραμμα εμβολιασμών και τις επόμενες κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν απέναντι στην πανδημία αναφέρθηκε μιλώντας στο LIVE NEWS η παθολόγος και καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής ιατρικής, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Όπως σημείωσε η κυρία Ψαλτοπούλου το πρόγραμμα των εμβολιασμών συνεχίζεται με ικανοποιητικά στοιχεία, καθώς σε περισσότερους από 500.000 εμβολιασμούς που έγιναν τις τελευταίες ημέρες ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις που χρειάστηκαν εξέταση ως προς τις παρενέργειες που υπήρξαν.

«Τα τελευταία δεδομένα μας δείχνουν ότι το εμβόλιο της Astrazeneca είναι ασφαλές. Τα περιστατικά μετριώνται σε μονοψήφιο αριθμό στο ένα εκατομμύριο και οι ερευνητές προσπαθούν να δουν με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να βρουν τον τρόπο με τον οποίον θα προβλέψουν ποια άτομα θα είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα θρομβωτικού συνδρόμου» πρόσθεσε η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

«Όλα τα εμβόλια είναι ασφαλή» ξεκαθάρισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, υπογραμμίζοντας ότι «θα πρέπει να δούμε τα παραδείγματα των χωρών όπως το Ισραήλ και στην Αγγλία που βρέπουμε μονοψήφιο αριθμό θανάτων καθημερινά».

«Έχουμε μικρή εμβολιαστική κάλυψη αναλογικά, στις ηλικίες άνω των 60 ετών» υποστήριξε η κυρία Ψαλτοπούλου, τονίζοντας ότι σε αυτές τις ηλικίες υπάρχουν οι μεγαλύτερες επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 11/05/2021

Υγεία